Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κόρμπιν ζητά και νέα συγγνώμη για τα αντισημιτικά σχόλια που «εκτοξεύει» το κόμμα του

Ο Κόρμπιν ζητά και νέα συγγνώμη για τα αντισημιτικά σχόλια που «εκτοξεύει» το κόμμα του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας, ο Τζέρεμι Κόρμπιν, αναγνώρισε ότι υπάρχει πρόβλημα αντισημιτισμού στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ζήτησε για ακόμη μια φορά συγγνώμη από τους Εβραίους που έχουν αναστατωθεί εξαιτίας του ζητήματος αυτού.

«Λυπάμαι για την οδύνη που προκλήθηκε σε πολλούς Εβραίους. Καθυστερήσαμε πολύ να χειριστούμε υποθέσεις πειθαρχικών παραπτωμάτων, αντισημιτικών ύβρεων κυρίως μέσω Διαδικτύου από μέλη του κόμματος», τόνισε ο Κόρμπιν σε ένα βίντεο που προβλήθηκε την Κυριακή σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Κόρμπιν βάλλεται με σφοδρότητα από πολλές πλευρές, ακόμη και από βουλευτές των Εργατικών, που ερίζουν ότι δεν θέλει ή δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

«Αυτοί που έχουν αντισημιτικές απόψεις δεν έχουν καμιά θέση στο Εργατικό Κόμμα», αντέτεινε πάντως ο Κόρμπιν στο βίντεο.

«Μπορεί να υπάρχουν λίγοι –ο αριθμός των κρουσμάτων τα τελευταία τρία χρόνια αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 0,1% των μελών των Εργατικών που ανέρχονται σε πάνω από μισό εκατομμύριο– αλλά ακόμη κι ένας είναι πάρα πολύς», πρόσθεσε.

Έρευνα της εφημερίδας The Sunday Times νωρίτερα φέτος με δείγμα τις 20 μεγαλύτερες ομάδες χρηστών του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Facebook που υποστηρίζουν τον Κόρμπιν και αριθμούν 400.000 μέλη αποκάλυψε συχνές επιθέσεις εναντίον Εβραίων και ακόμη και άρνηση του Ολοκαυτώματος.

Τον Απρίλιο ο Σερ Ντέιβιντ Γκέραρντ, σημαντικός Εβραίος χρηματοδότης των Εργατικών, ανήγγειλε ότι εγκαταλείπει το κόμμα διότι «δεν έχει αποπέμψει πολλούς από όσους αρέσκονται στις χυδαιότερες φαντασιώσεις σχετικά με υποτιθέμενες εβραϊκές και σιωνιστικές συνωμοσίες».

Η τοποθέτηση του Κόρμπιν καταγράφεται εν μέσω του εσωκομματικού διαλόγου για το εάν οι Εργατικοί πρέπει να υιοθετήσουν τον ορισμό της Διεθνούς Συμμαχίας για την Μνήμη του Ολοκαυτώματος για τον αντισημιτισμό καθώς καταρτίζουν τον νέο κομματικό δεοντολογικό κανονισμό.

Ο Τομ Ουότσον, ο αντιπρόεδρος των Εργατικών, τόνισε στην εφημερίδα Observer την περασμένη εβδομάδα ότι το ζήτημα του αντισημιτισμού απειλεί το ίδιο το μέλλον του κόμματος καθώς αν δεν το αντιμετωπίσει, κινδυνεύει να πέσει σε έναν «στρόβιλο αιώνιας καταισχύνης».

Την περασμένη Τετάρτη (1η Αυγούστου), ο Κόρμπιν ζήτησε συγγνώμη επειδή προκάλεσε «ανησυχία και φόβους» καθώς εν έτει 2010 ήταν ο οικοδεσπότης μιας συνάντησης κατά τη διάρκεια της οποίας, υποστήριξαν οι Times, ένας ομιλητής συνέκρινε την ισραηλινή πολιτική με τις πολιτικές των Ναζί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κέιτ Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Η ιδιαίτερη σχέση της Κέιτ Μίντλετον με τον βασιλιά Κάρολο – «Είναι η κόρη που δεν έχει»

Ο καρκίνος της Κέιτ – Παγκόσμια συγκίνηση, αναλυτικά η κατάσταση

Κέιτ Μίντλετον: Ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο και άρχισε χημειοθεραπεία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr