Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Ο Τραμπ απείλησε την Τουρκία», λέει ο Ερντογάν – «Δεν είμαστε υπηρέτες, είμαστε 81 εκ. λαός»

«Ο Τραμπ απείλησε την Τουρκία», λέει ο Ερντογάν – «Δεν είμαστε υπηρέτες, είμαστε 81 εκ. λαός»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μιλώντας το Σάββατο σε μέλη του κόμματός του στη Ριζούντα του Πόντου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκάλυψε λεπτομέρειες γύρω από τις διαπραγματεύσεις Άγκυρας-Ουάσιγκτον σχετικά με την απελευθέρωση του πάστορα Άντριου Μπράνσον, που κρατείται από τις τουρκικές Αρχές κατηγορούμενος ως «γκιουλενιστής», «πράκτορας» και «υποστηρικτής της τρομοκρατίας», δηλαδή των Κούρδων.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι οι Αμερικανοί απείλησαν την κυβέρνησή του, ζητώντας την απελευθέρωση του Μπράνσον «μέχρι τις 06.00 το απόγευμα αύριο».

«Όταν μας πρότειναν αυτό το παιχνίδι, είπαμε: «προτιμούμε να πεθάνουμε από το να δεχτούμε αυτού τους είδους την υποτίμηση και τον εξευτελισμό». Αυτός [ο πρόεδρος Τραμπ] μας απείλησε: «Θα μας τον στείλετε [τον πάστορα] μέχρι τις 06.00 αύριο το απόγευμα». Αυτά διηγήθηκε ο Ερντογάν στα μέλη του κόμματός του σήμερα Σάββατο.

«Δεν είμαστε κάποιοι υπηρέτες. Είμαστε η Τουρκία, στεκόμαστε [όρθιοι] στα δυο μας πόδια με 81 εκ. λαό», πρόσθεσε ο Ερντογάν, υπογραμμίζοντας επίσης ότι οι ΗΠΑ έχουν ιστορία μόλις τρεις αιώνες σε σύγκριση με τη μακρά τουρκική ιστορία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Παρασκευή ότι έδωσε εντολή για την αύξηση των δασμών στις εισαγωγές από την Τουρκία, επιβάλλοντας δασμούς 20% στο αλουμίνιο και 50% στον χάλυβα, καθώς αυξάνονται οι εντάσεις ανάμεσα στις δύο χώρες λόγω της φυλάκισης από την Άγκυρα του Αμερικανού ευαγγελικού πάστορα Άντριου Μπράνσον καθώς και άλλων διπλωματικών θεμάτων στα οποία διαφωνούν οι δύο χώρες.

Η ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών έχει πυροδοτήσει μια ξέφρενη πτώση της τουρκικής λίρας, η οποία χθες σημείωσε ιστορική πτώση 16% με τον Τραμπ να γράφει στο Twitter ότι το τουρκικό εθνικό νόμισμα κατρακυλάει «δραματικά έναντι του πολύ ισχυρού μας δολαρίου!».

Το γεγονός ότι η Τουρκία πριν ένα αιώνα είχε μόλις 17 εκ. πληθυσμό και σήμερα έφτασε τα 81 εκ. -βεβαίως μιλάμε για μια πολυεθνική χώρα- είναι ακόμα ένας λόγος που σοβαροί αναλυτές θεωρούν σχεδόν βέβαιο τον διαμελισμό της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr