Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τρομοκρατική επίθεση πίσω από το αυτοκίνητο που έπεσε σε πεζούς στο Λονδίνο – Δείτε βίντεο-σοκ

Τρομοκρατική επίθεση πίσω από το αυτοκίνητο που έπεσε σε πεζούς στο Λονδίνο – Δείτε βίντεο-σοκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε τρομοκρατική επίθεση αποδίδει η Μητροπολιτική Αστυνομία στο Λονδίνο το περιστατικό με το αυτοκίνητο που έπεσε νωρίς το πρωί της Τρίτης στις προστατευτικές μπάρες της πύλης του Βρετανικού Κοινοβουλίου, τραυματίζοντας τουλάχιστον τρεις ανθρώπους.

Ως ύποπτος για τρομοκρατία συνελήφθη ο οδηγός του αυτοκινήτου, ηλικίας 20-30 ετών, που φορούσε ένα μαύρο φουσκωτό μπουφάν, όταν οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο τον συνέλαβαν με προτεταμένα τα όπλα.

«Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας ερευνά το περιστατικό που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στο Ουέστμινστερ, όπου τραυματίστηκαν άνθρωποι.

»Στις 07.37 ένα ασημί Ford Fiesta, παρέσυρε πεζούς και ποδηλάτες, πριν προσκρούσει στις μπάρες έξω από το Κοινοβούλιο.

»Ο οδηγός του αυτοκινήτου, ένας άνδρας 20-30 ετών συνελήφθη από ένοπλους αστυνομικούς και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα του νότιου Λονδίνου, όπου κρατείται, ως ύποπτος τρομοκρατικής ενέργειας», αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η στιγμή της επίθεσης:

«Δεν υπήρχε κανείς άλλος μέσα στο όχημα, το οποίο παραμένει στο σημείο του συμβάντος και ερευνάται. Σε αυτό το στάδιο δεν έχουν βρεθεί όπλα.

»Ένας αριθμός πολιτών έχει τραυματιστεί και διακομιστεί στο νοσοκομείο, ενώ δεν απειλείται η ζωή τους. Οι αστυνομικοί παραμένουν στο σημείο και η περιοχή είναι αποκλεισμένη, καθώς διεξάγονται έρευνες.

»Οι δρόμοι έχουν κλείσει και πιθανώς να παραμείνουν κλειστοί για αρκετή ώρα ακόμη. Κλειστός είναι και ο σταθμός του Μετρό Ουέστμινστερ», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Σε αυτό το στάδιο χειριζόμαστε το περιστατικό ως τρομοκρατική επίθεση και η Αντιτρομοκατική ηγείται των ερευνών», καταλήγει, απευθύνοντας παράλληλα αίτημα σε όποιον πολίτη έχει την παραμικρή πληροφορία που μπορεί να βοηθήσει τις έρευνες να επικοινωνήσει με τις αστυνομικές αρχές.

Από την επίθεση έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, των οποίων τα τραύματα δεν εμπνέουν ανησυχία για τη ζωή τους.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έστειλε μέσω του Twitter συμπαράσταση προς τους τραυματίες και ευχαρίστησε τις βρετανικές υπηρεσίες για την άμεση ανταπόκρισή τους.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 07.30 το πρωί (τοπική ώρα), όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε με ταχύτητα πάνω στις προστατευτικές μπάρες του Βρετανικού Κοινοβουλίου.

Στο σημείο έσπευσαν περισσότεροι από 200 πάνοπλοι αστυνομικοί, ενώ δέκα περιπολικά και τουλάχιστον τρία ασθενοφόρα βρέθηκαν έξω από το Κοινοβούλιο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Κέιτ Μίντλεντον εμφανίστηκε – Βίντεο την δείχνει να ψωνίζει σε αγρόκτημα με τον Ουίλιαμ

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Ο πρώην επικεφαλής της Σιν Μπετ δεν πιστεύει ότι η Χαμάς μπορεί να ηττηθεί στρατιωτικά

Νετανιάχου: «Τόσο γρήγορα ξεχάσατε τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου;»

Κακοποιούσε τον σύζυγό της για 20 χρόνια και παρίστανε το θύμα – Την «ξεσκέπασε» και σώθηκε

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr