Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερντογάν και Πούτιν συναντιούνται στο Σότσι και έχουν μαζί και τους υπουργούς Ενέργειας

Ερντογάν και Πούτιν συναντιούνται στο Σότσι και έχουν μαζί και τους υπουργούς Ενέργειας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας θα είναι ελπίδα για την περιοχή», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Σότσι της Ρωσίας.

«Η ανταλλαγή απόψεων σε πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά θέματα μπορούν να ενισχύσουν τις διμερείς μας σχέσεις», τόνισε ο Ερντογάν πριν τη συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν, σημειώνοντας πως «αυτή τη στιγμή τα βλέμματα όλου του κόσμου είναι στο Σότσι.

»Η συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας θα είναι ελπίδα για την περιοχή».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ρωσίας επεσήμανε πως «υπάρχουν πολλά θέματα που θα συζητήσουμε.

»Ορισμένα από αυτά πολύπλοκα θέματα. Θα τα εξετάσουμε και θα αναζητήσουμε τρόπους για λύση».

«Οι σχέσεις μας αναπτύσσονται θετικά» τόνισε αναφέροντας τους τομείς του εμπορίου, της περιφερειακής ασφάλειας και της διεθνούς πολιτικής.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στην προεδρική κατοικία στο Σότσι, με τους δύο ηγέτες να συναντιούνται για δεύτερη φορά μέσα σε δέκα ημέρες, μετά τη Σύνοδο Κορυφής την περασμένη εβδομάδα στην Τεχεράνη, ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή της Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας.

Ο Ερντογάν συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τον υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Φατίχ Ντονμέζ, τον υπουργό Οικονομικών και Οικονομικών, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, τον υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, τον υπουργό Εμπορίου, Ρουσάρ Πεκάν, τον επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Χακάν Φιντάν και τον εκπρόσωπο της προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν.

Μεταξύ της ρωσικής αντιπροσωπείας είναι ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, ο υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ, ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόγουγκ και ο Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η συμμετοχή των υπουργών Ενέργειας σε αυτή τη συνάντηση μπορεί να στέλνει κάποιο μήνυμα που να αφορά τους υδρογονάνθρακες της Ανατολικής Μεσογείου. Μπορεί πάλι και όχι. Θα δείξει μέχρι που θέλουν να το πάνε. Πάντως ο δυτικός στόλος ενισχύεται στην Ανατολική Μεσόγειο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr