Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι τον κορόιδεψαν στη Μανμπίτζ της Συρίας

Ο Ερντογάν κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι τον κορόιδεψαν στη Μανμπίτζ της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ απέτυχαν να εκπληρώσουν το χρονοδιάγραμμα αποχώρησης των κουρδικών δυνάμεων (YPG) από την πόλη Μανμπίτζ, που βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Συρίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet.

Όπως συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο χωρών τον Ιούνιο, γράφει η Hurriyet, τουρκικές κι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις περιπολούν στη Μανμπίτζ, προκειμένου να αποχωρήσουν από την πόλη οι Κούρδοι πολιτοφύλακες.

Βεβαίως δεν είναι αυτή ακριβώς η συμφωνία. Τούρκοι και Αμερικανοί δεν περιπολούν μαζί αλλά παράλληλα στα όρια μεταξύ Μανμπίτζ και τουρκοκρατούμενων εδαφών.

Επίσης στη Μανμπίτζ δεν υπάρχουν δυνάμεις των YPG για να αποχωρήσουν, αλλά μόνο ντόπιοι πολιτοφύλακες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Η Τουρκία θεωρεί τις δυνάμεις YPG ως μία τρομοκρατική οργάνωση που συνδέεται με τους Κούρδους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) που δρουν στο έδαφός της.

Ωστόσο, ο πρόεδρος Ερντογάν υποστηρίζει ότι οι Κούρδοι πολιτοφύλακες παραμένουν στη Μανμπίτζ, ενώ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους σχετικά με τον οδικό χάρτη που συμφωνήθηκε τον Ιούνιο.

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας. Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση. Με κίτρινο τα εδάφη που ελέγχουν οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Με πράσινο έντονο τα εδάφη που ελέγχουν η συριακή Αλ Κάιντα, η Αχράρ Αλ Σαμ και άλλες οργανώσεις που περιλαμβάνουν ολόκληρη την επαρχία Ιντλίμπ, μέρος εδαφών ανατολικά της επαρχίας της Λαοδίκειας, μέρος εδαφών βόρεια της επαρχίας Χάμα και μέρος εδαφών δυτικά της επαρχίας Χαλεπιού. Με πράσινο αχνό τα εδάφη που κατέλαβε η Τουρκία στα βόρεια της επαρχίας Χαλεπιού. Στον χάρτη σημειωμένη φαίνεται με αχνά όρια και η αποστρατικοποιημένη ζώνη φάρδους 15 χλμ περιμετρικά του ισλαμικού «εμιράτου» που συμφώνησαν Πούτιν και Ερντογάν στο Σότσι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr