Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι απαντά ο πρόεδρος της Βραζιλίας στις φήμες περί «ανατροπής του Μαδούρο στη Βενεζουέλα»

Τι απαντά ο πρόεδρος της Βραζιλίας στις φήμες περί «ανατροπής του Μαδούρο στη Βενεζουέλα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ενδεχόμενο να στηρίξει στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα για την ανατροπή του Νικολάς Μαδούρο απέκλεισε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου.

«Η Βραζιλία θα αναζητά πάντα την ειρηνική οδό για την επίλυση αυτού του προβλήματος», δήλωσε μιλώντας στο βραζιλιάνικο τηλεοπτικό δίκτυο Record.

«Συζήτησα με τις αρχές άλλων χωρών, μεταξύ άλλων και για το θέμα της Βενεζουέλας. Μας ζήτησαν η Βραζιλία να συμμετάσχει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στην επίλυση αυτού του προβλήματος.

»Σε τελική ανάλυση οι Βενεζουελάνοι είναι αδελφοί μας και αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν σοβαρές δυσκολίες υπό τη δικτατορία Μαδούρο», πρόσθεσε, χωρίς όμως να διευκρινίσει με ποιους συνομίλησε.

Ο Μπολσονάρου επίσης αρνήθηκε ότι συζήτησε το θέμα ανατροπής του Μαδούρο στη διάρκεια της συζήτησής του με τον Κολομβιανό πρόεδρο Ιβάν Ντούκε.

Συγκεκριμένα, ένα άρθρο της εφημερίδας Folha de Sao Paulo της Δευτέρας, ανέφερε ότι η Κολομβία είναι έτοιμη να στηρίξει τη Βραζιλία αν προσπαθήσει «να ανατρέψει τον Νικολάς Μαδούρο μέσω μιας στρατιωτικής επέμβασης».

Η εφημερίδα επικαλέστηκε υψηλόβαθμο αξιωματούχο από την Μπογκοτά, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, όμως η κολομβιανή κυβέρνηση διέψευσε κατηγορηματικά την πληροφορία.

Ωστόσο επέκρινε για μια ακόμη φορά το Κόμμα των Εργαζομένων (PT), για «τον θαυμασμό του» προς τις σοσιαλιστικές κυβερνήσεις της Βενεζουέλας, όπου, σύμφωνα με τον ίδιο, «οι πιο φτωχοί υποφέρουν πολύ και καταφεύγουν στη Βραζιλία».

Ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας διαβεβαίωσε εξάλλου ότι η κυβέρνησή του, που θα ορκιστεί την 1η Ιανουαρίου, σκοπεύει «να απελευθερωθεί από κάποια εμπόδια που εγείρει η Mercosur», η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, μέλη του οποίου εκτός από τη Βραζιλία είναι η Αργεντινή, η Παραγουάη και η Ουρουγουάη.

«Η Mercosur έχει τη σημασία της, όμως κατά τη γνώμη μου είναι υπερεκτιμημένη. Δεν θέλουμε να την καταστρέψουμε, αλλά να της δώσουμε τη σωστή της διάσταση», εξήγησε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Σε ποιον ανήκει ο αμύθητος θησαυρός του Σαν Χοσέ;

Σκωτικός Τύπος: Το Ύπατο Συμβούλιο δια την Ελλάδα επαναδιαβεβαίωσε σχέσεις με τα Ύπατα Βραζιλίας και Αργεντινής – Ύπατοι από Κεντρική και Νότια Αμερική στην Αθήνα

Βραζιλία: Άντρας σκότωσε την influencer σύζυγό του και πέταξε το πτώμα της έξω από το σπίτι των γονιών της

Δυναμώνει η BRICS – Ποιες νέες χώρες μπαίνουν στην «ομάδα»

8.000 μετανάστες από Βενεζουέλα, Κούβα και Μεξικό κατευθύνονται προς τα αμερικανικά σύνορα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr