Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισραηλινό υποβρύχιο θα πλεύσει το επόμενο διάστημα στην Κύπρο

Ισραηλινό υποβρύχιο θα πλεύσει το επόμενο διάστημα στην Κύπρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Προς Κύπρο θα κατευθυνθεί το επόμενο διάστημα ένα υποβρύχιο του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού. Αποστολή του δεν θα είναι η επίβλεψη των ερευνών στην Κυπριακή ΑΟΖ αλλά οι υποθαλάσσιες έρευνες του βυθού για επιστημονικούς σκοπούς.

Μιλώντας στην Haaretz o επικεφαλής μηχανικός υποβρυχίων του Πανεπιστημίου της Χάιφα στο Ισραήλ Ben Herzberg, εξήγησε τι μπορεί να βρεθεί σε βάθος 3000 μέτρων κάτω από τον βυθό.

«Κοντά στην Ελλάδα υπάρχουν τόποι που είναι 5.000 μέτρα βάθος και περισσότερο, αλλά 3.000 μέτρα καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της Μεσογείου.

»Ειδικότερα, σε όλα τα χωρικά ύδατα του Ισραήλ. Υπάρχει ένας τομέας που δεν γνωρίζουμε τόσο καλά και αυτός ήταν ένας λόγος για τη χρηματοδότηση (της έρευνας από τα Πανεπιστήμιο)».

Ερωτηθείς αν άρχισαν οι εργασίες απάντησε «όλα τα ταξίδια που κάναμε ήταν για δοκιμές και εκπαίδευση, αλλά τώρα είμαστε λειτουργικοί.

»Κάναμε μια επιστημονική εκστρατεία το περασμένο έτος και το χειμώνα θα κάνουμε μια άλλη με το αυτόνομο σκάφος, πηγαίνοντας δυτικά προς την Κύπρο.

»Υπάρχει ένας επιστήμονας από το Πανεπιστήμιο Ben-Gurion που ενδιαφέρεται για αυτό.

»Υπάρχει μια αποικία κοραλλιών απέναντι από το Palmahim [παραλία, νότια του Τελ Αβίβ], σε βάθος 700 μέτρων. Πήγαμε με το χειροκίνητο ρομπότ.

»Οι πληροφορίες που συλλέγουμε μας επιτρέπουν να προσεγγίσουμε ποιες ήταν οι συνθήκες στη θάλασσα όταν σχηματίστηκε ο ύφαλος.

»Υποστηρίζεται ότι για να πάρεις κοράλλια, έπρεπε να δουλεύεις με δίχτυ και αυτό ήταν καταστροφικό για το οικοσύστημα. Τώρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν πείρους για να λάβουμε δείγματα», είπε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραηλινός αξιωματούχος με παράδειγμα από την Παλαιά Διαθήκη εξήγησε το πλήγμα του Ισραήλ στο Ιράν

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Τι ακολουθεί μετά το ισραηλινό χτύπημα-απάντηση στο Ιράν

Το Ισραήλ απάντησε στο Ιράν «οφθαλμόν αντί οφθαλμού»

Το Ισραήλ πραγματοποίησε πυραυλική επίθεση στο Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr