Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Yeni Safak: ΗΠΑ και Ισραήλ έχουν σχέδιο για Αραβο-Ιρανικό πόλεμο – Θα καταστραφούν Τουρκία και Σαουδική Αραβία

Yeni Safak: ΗΠΑ και Ισραήλ έχουν σχέδιο για Αραβο-Ιρανικό πόλεμο – Θα καταστραφούν Τουρκία και Σαουδική Αραβία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το φερέφωνο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο αρχισυντάκτης της τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak Ιμπραήμ Καραγκιούλ, σε πρόσφατο άρθρο του ζητά -εξ ονόματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν- από τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν να απομακρύνει τον γιο του, πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ, αλλιώς θα ξεσπάσει μεγάλος πόλεμος στον Περσικό Κόλπο που θα έχει ως συνέπεια τον διαμελισμό της Σαουδικής Αραβίας και την καταστροφή της Τουρκίας.

Ο Ιμπραήμ Καραγκιούλ είναι γνωστό ότι εκφράζει απευθείας τις απόψεις του Τούρκου προέδρου. Για αυτό και τον αποκαλούμε φερέφωνό του.

Η Τουρκία, ισχυρίζεται ο Καραγκιούλ, γνωρίζει ένα πολυεθνικό σχέδιο που βρίσκεται σε εφαρμογή τα τελευταία τέσσερα-πέντε χρόνια που θα φέρει μεγάλη καταστροφή και περιφερειακό χάος. Είναι ένα σχέδιο, όπως αναφέρει, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Στο στόχαστρο του Καραγκιούλ βρίσκονται τόσο ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ όσο και ο πρίγκιπας διάδοχος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Μοχάμεντ Μπιν Ζαέντ, ως οι δύο παίκτες που όχι μόνο υποστηρίζουν τη δημιουργία κουρδικού διαδρόμου κατά μήκος των νότιων συνόρων της Τουρκίας, αλλά και ότι προετοιμάζονται για ένα μεγάλο πόλεμο στον Κόλπο που θα ξεσπάσει μετά το τέλος της συριακής κρίσης.

Η Τουρκία, γράφει ο Καραγκιούλ, είναι προς το παρόν επικεντρωμένη ανατολικά του Ευφράτη στη Συρία, δηλαδή στο συριακό Κουρδιστάν και μόλις το ζήτημα αυτό επιλυθεί, ή ακόμα και πριν λυθεί, πρόκειται να εξαπολύσουν τον όλεθρο από τον Περσικό Κόλπο και να ξεκινήσουν έναν πολυμέτωπο πόλεμο και όλες οι χώρες του Περσικού Κόλπου θα συρθούν σε αυτή την κρίση που θα την αποκαλέσουν ΙρανοΣαουδικό πόλεμο.

Το σχέδιο, όπως ισχυρίζεται, είναι αμερικανικό πάνω σε σχεδιασμούς των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών και θα υλοποιηθεί με τη στρατιωτική δύναμη της Αιγύπτου και τα χρήματα της Σαουδικής Αραβίας, στο οποίο θα έχει επιχειρησιακό ρόλο ο πρίγκιπας διάδοχος των Εμιράτων και ο εκτός ελέγχου πρίγκιπας Σαλμάν.

Το TRIBUNE τονίζει σε αυτό το σημείο ότι και οι δύο διάδοχοι θεωρούν την Τουρκία μεγάλο κακό.

Αυτός ο πόλεμος, σύμφωνα με τον Καραγκιούλ, δεν θα βλάψει το Ιράν αλλά θα έχει ως συνέπεια τον διαμελισμό της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Καραγκιούλ, εκτελώντας εντολές του αφέντη του Ερντογάν, κατηγορεί στο ίδιο άρθρο ότι ο εχθρός της Σαουδικής Αραβίας βρίσκεται εντός της κυβέρνησής της και της βασιλικής οικογένειας, εννοώντας τον πρίγκιπα διάδοχο. Για αυτό προτείνει στον βασιλιά, να απομακρυνθεί αμέσως ο πρίγκιπας διάδοχος και να μπει ένα τέλος στην επιρροή του διαδόχου των Εμιράτων.

Για αυτό και ο Ερντογάν λέει στον βασιλιά: «Σταμάτα τον γιο σου, η χώρα σου θα καταρρεύσει».

Ο Ερντογάν προσπαθεί να πει στον βασιλιά Σαλμάν: «Ο γιος σου, η συμμαχία στην οποία εμπλέκεται, το σχέδιο για το οποίο εργάζεται θα φέρει καταστροφή και στους δύο σας, σε εμάς και σε ολόκληρη την περιοχή. Βάλε ένα τέλος σε αυτό», προσπαθεί ο Ερντογάν να προειδοποιήσει τον βασιλιά.

Τι θα γίνει εάν δεν σταματήσει ο βασιλιάς τον γιο του; Θα βάλουν φωτιά σε ολόκληρο τον Περσικό Κόλπο στα επόμενα δύο χρόνια.

Θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τον μεγάλο πόλεμο του Κόλπου μέσα στα επόμενα δύο ή τρία χρόνια, προβλέπει ο Καραγκιούλ και βεβαιώνει ότι ο πόλεμος θα μεταφερθεί στο εσωτερικό της Σαουδικής Αραβίας.

«Θα φέρουν τον πόλεμο στην καρδιά του Ισλάμ και στο μέλλον της Μέκκας και της Μεδίνας. Αυτός είναι ο στόχος τους εδώ και χρόνια, σχεδιάζουν να μεταφέρουν τον πόλεμο στην καρδιά του Ισλάμ. Αυτό θα συμβεί. Μετά η Σαουδική Αραβία θα καταστραφεί. (…) Αυτός είναι ο ρόλος που δόθηκε στους πρίγκιπες διαδόχους».

Κλείνοντας το άρθρο του προειδοποιεί τη Σαουδική Αραβία ότι μέχρι εκείνη να αντιδράσει η Τουρκία δεν θα περιμένει και θα αναλάβει δράση.

Όπως αντιλαμβάνεστε το ισλαμικό καθεστώς της Άγκυρας αισθάνεται να απειλείται από τους Άραβες και προσπαθεί να τους χειραγωγήσει. Ίσως πάλι και κάτι να γνωρίζουν για το φρικτό τέλος της Τουρκίας. Ο Ιμπραήμ Καραγκιούλ έχει υποστηρίξει εξάλλου πολλές φορές ότι υπάρχει σχέδιο διαμελισμού της Τουρκίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραήλ-Πολεμικό Συμβούλιο: Απόφαση για «χτύπημα» κατά του Ιράν – Ίσως και τη Δευτέρα τα αντίποινα

Την έβγαλε για φαγητό, τη σκότωσε, τη διαμέλισε με πριόνι και την έκαψε

Παγκόσμιος συναγερμός για να αποτραπεί γενικευμένη σύγκρουση – Συνεδριάζει εκ νέου το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ

45χρονη δασκάλα «πιάστηκε» με 17χρονο μαθητή γυμνοί – Ο έφηβος το έβαλε στα πόδια με το βρακί

«Το Ιράν είναι γίγαντας χωρίς πόδια – Έχει βαλλιστικούς πυραύλους με εμβέλεια έως τα Βαλκάνια»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr