Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρέθηκε στη Λιβύη ομαδικός τάφος με τους Αιθίοπες χριστιανούς που αποκεφάλισε το Ισλαμικό Κράτος

Βρέθηκε στη Λιβύη ομαδικός τάφος με τους Αιθίοπες χριστιανούς που αποκεφάλισε το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι σοροί 34 Αιθιόπων Χριστιανών που εκτελέστηκαν στη Λιβύη από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ανασύρθηκαν από έναν μαζικό τάφο, ανακοίνωσαν οι λιβυκές Αρχές.

Η εκταφή έγινε την Κυριακή έπειτα από πληροφορίες που έλαβαν οι Αρχές σε ανακρίσεις συλληφθέντων τζιχαντιστών, ανέφερε σε ανάρτηση στο Facebook η υπηρεσία εγκληματολογικών ερευνών (CID) του υπουργείου Εσωτερικών, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον Απρίλιο του 2015 εμφανίζει τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους να πυροβολούν και να αποκεφαλίζουν τους Αιθίοπες Χριστιανούς, που φορούν πορτοκαλί φόρμες, σε μια παραλία.

Η CID κοινοποίησε εικόνες που έχουν τραβηχτεί από drone από τον μαζικό τάφο, που φαίνεται να βρίσκεται σε μια φάρμα κοντά στην παράκτια πόλη της Σύρτης.

Τα πτώματα θα επαναπατριστούν στην Αιθιοπία μόλις «ολοκληρωθούν οι εσωτερικές και διεθνείς νομικές διαδικασίες», ανέφεραν οι Αρχές.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν μεταναστεύσει από την υπό Σαχάρια Αφρική στη Λιβύη τα τελευταία χρόνια, με πολλούς να ελπίζουν ότι θα ταξιδέψουν για να φτάσουν στην Ευρώπη.

Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε τη Σύρτη, πατρίδα του πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, το 2015 και έχασε τον έλεγχο της πόλης στα τέλη του 2016 από τοπικές δυνάμεις με τη στήριξη αεροπορικών επιδρομών των ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Ταμασού Ησαΐας: «Αμετάκλητος στόχος μας κάθαρση και διαφάνεια στους κόλπους της Εκκλησίας»

Ο πρώην επικεφαλής της Σιν Μπετ δεν πιστεύει ότι η Χαμάς μπορεί να ηττηθεί στρατιωτικά

Νετανιάχου: «Τόσο γρήγορα ξεχάσατε τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου;»

4ο Διεθνές Συνέδριο Θρησκευτικής Διπλωματίας – Οικ. Πατριάρχης: «Η Εκκλησία οφείλει να συμβάλει στην κατανόηση της προόδου»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr