Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τελεσίγραφο από την Ευρωβουλή στη Βρετανία για τα ιρλανδικά σύνορα – Τι αναφέρει

Τελεσίγραφο από την Ευρωβουλή στη Βρετανία για τα ιρλανδικά σύνορα – Τι αναφέρει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συμφωνία για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία δεν θα περιλαμβάνει τη διάταξη για την αποφυγή των σκληρών ιρλανδικών συνόρων, το λεγόμενο backstop, δεν υπάρχει περίπτωση να εγκριθεί από το Ευρωκοινοβούλιο, ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους σήμερα Πέμπτη η ομάδα συντονισμού για το Brexit.

«Η συμφωνία αποχώρησης είναι δίκαιη και δεν είναι επαναδιαπραγματεύσιμη. Αυτό ισχύει κυρίως για το backstop», επανέλαβε σήμερα ο επικεφαλής της ομάδας συντονισμού για το Brexit του Ευρωκοινοβουλίου Γκι Φέρχοφστατ.

Σβήνοντας και την όποια τελευταία ελπίδας επαναδιαπραγμάτευσης, αν μη τι άλλο για το χρονικό πλαίσιο του backstop, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ε.Έ. για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ τόνισε από την πλευρά του ότι είναι αδύνατον να τεθεί χρονικός περιορισμός, καθώς ακυρώνεται ο σκοπός του, ο οποίος είναι να εξασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν σκληρά σύνορα στην Ιρλανδία.

Ο Μπαρνιέ απέκλεισε και το ενδεχόμενο μίας ρύθμισης των συνόρων σε ξεχωριστή διμερή συμφωνία με το Δουβλίνο, εξηγώντας ότι τα σύνορα Ιρλανδίας και Βόρειας Ιρλανδίας θα αποτελέσουν στο μέλλον ευρωπαϊκό σύνορο.

Το μοναδικό παράθυρο διαπραγμάτευσης το οποίο άφησε ανοιχτό για μία ακόμη φορά ο Μπαρνιέ είναι οι αλλαγές στην πολιτική διακήρυξη που συνοδεύει τη συμφωνία αποχώρησης, θέτοντας ως προϋπόθεση να αλλάξει και το Λονδίνο από την πλευρά του τις κόκκινες γραμμές.

Δίχως κανένα περιθώριο διαπραγμάτευσης, όπως ελπίζει η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, το σενάριο της παράτασης της Άρθρου 50, δηλάδη της αναβολής του Brexit πέραν της 29ης Μαρτίου, κερδίζει ολοένα περισσότερο έδαφος.

Ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση ωστόσο, το Λονδίνο θα πρέπει να υποβάλει αίτημα με σαφείς τους λόγους για τους οποίους επιθυμεί την αναβολή του Brexit, επισήμανε από το βήμα του Νταβός ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr