ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βενεζουέλα, Βραζιλία,


















































Νίκος Δένδιας: «Η θάλασσα είναι ο φυσικός μας χώρος» - «Ο Άη Νικόλας σκέποι τις θάλασσες, σκέποι τον Στόλο, σκέποι
Ρήξη Χαμάς-Δικτύων Μουσουλμανικής Αδελφότητας: Αγνοούνται εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν για τη Γάζα
Διπλωματική ένταση: Η Απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κύπρο αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκική πλευρά της Κύπρου» - Η Νίνα Κασιμάτη
Ιράν: Συνελήφθησαν δύο διοργανωτές μαραθωνίου επειδή γυναίκες έτρεξαν χωρίς χιτζάμπ
Πάνω από 1.000 Αμερικανοί χριστιανοί προσευχήθηκαν μαζικά για την Ιερουσαλήμ στο Δυτικό Τείχος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Αποφασισμένη να προχωρήσει κανονικά στη διάθεση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βενεζουέλα, είναι η Βραζιλία παρά την ανακοίνωση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο πως θα κλείσει τα σύνορα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της βραζιλιάνικης προεδρίας, στρατηγός ε.α. Οτάβιου Σαντάνα ντο Χέγκου Μπάχους.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, τα τρόφιμα και τα φάρμακα θα παραμείνουν αποθηκευμένα στην παραμεθόρια πόλη Πακαράιμα ωσότου ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, ο Χουάν Γκουάιντο, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της χώρας του την 23η Ιανουαρίου, να μπορέσει να στείλει φορτηγά για να παραλάβουν τη βοήθεια.
Ο Νικολάς Μαδούρο διεμήνυσε το βράδυ της Πέμπτης ότι θα κλείσει τα σύνορα με τη Βραζιλία και ότι το ίδιο μέτρο ενδέχεται να ληφθεί στα σύνορα με την Κολομβία.
Ο εκπρόσωπος του ακροδεξιού προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου τόνισε επίσης στις δηλώσεις του πως η Μπραζίλια αποκλείει οποιαδήποτε «προστριβή» στα σύνορα.
«Η βραζιλιάνικη κυβέρνηση δεν εντοπίζει προς το παρόν καμία πιθανότητα να υπάρξουν προστριβές, διότι μιλάμε για ανθρωπιστική βοήθεια», είπε ο Χέγκου Μπάχους, που επέμεινε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει την επιμελητειακή της υποστήριξη ώστε να γίνει εφικτή η παραλαβή και η διανομή των ποσοστήτων των τροφίμων και φαρμάκων το Σάββατο, όπως επιδιώκει η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας.























































