Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Βραζιλία αποφασισμένη να διαθέσει ανθρωπιστική βοήθεια στη Βενεζουέλα

Η Βραζιλία αποφασισμένη να διαθέσει ανθρωπιστική βοήθεια στη Βενεζουέλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βενεζουέλα, Βραζιλία,

Αποφασισμένη να προχωρήσει κανονικά στη διάθεση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βενεζουέλα, είναι η Βραζιλία παρά την ανακοίνωση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο πως θα κλείσει τα σύνορα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της βραζιλιάνικης προεδρίας, στρατηγός ε.α. Οτάβιου Σαντάνα ντο Χέγκου Μπάχους.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, τα τρόφιμα και τα φάρμακα θα παραμείνουν αποθηκευμένα στην παραμεθόρια πόλη Πακαράιμα ωσότου ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, ο Χουάν Γκουάιντο, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της χώρας του την 23η Ιανουαρίου, να μπορέσει να στείλει φορτηγά για να παραλάβουν τη βοήθεια.

Ο Νικολάς Μαδούρο διεμήνυσε το βράδυ της Πέμπτης ότι θα κλείσει τα σύνορα με τη Βραζιλία και ότι το ίδιο μέτρο ενδέχεται να ληφθεί στα σύνορα με την Κολομβία.

Ο εκπρόσωπος του ακροδεξιού προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου τόνισε επίσης στις δηλώσεις του πως η Μπραζίλια αποκλείει οποιαδήποτε «προστριβή» στα σύνορα.

«Η βραζιλιάνικη κυβέρνηση δεν εντοπίζει προς το παρόν καμία πιθανότητα να υπάρξουν προστριβές, διότι μιλάμε για ανθρωπιστική βοήθεια», είπε ο Χέγκου Μπάχους, που επέμεινε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει την επιμελητειακή της υποστήριξη ώστε να γίνει εφικτή η παραλαβή και η διανομή των ποσοστήτων των τροφίμων και φαρμάκων το Σάββατο, όπως επιδιώκει η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σκωτικός Τύπος: Το Ύπατο Συμβούλιο δια την Ελλάδα επαναδιαβεβαίωσε σχέσεις με τα Ύπατα Βραζιλίας και Αργεντινής – Ύπατοι από Κεντρική και Νότια Αμερική στην Αθήνα

Βραζιλία: Άντρας σκότωσε την influencer σύζυγό του και πέταξε το πτώμα της έξω από το σπίτι των γονιών της

Δυναμώνει η BRICS – Ποιες νέες χώρες μπαίνουν στην «ομάδα»

8.000 μετανάστες από Βενεζουέλα, Κούβα και Μεξικό κατευθύνονται προς τα αμερικανικά σύνορα

Βραζιλία: Πάνω από 900 φώκιες και θαλάσσιοι λέοντες πέθαναν από τη γρίπη των πτηνών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr