ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιταλοί μαφιόζοι έκαναν αίτηση για κατώτατο μισθό – «Δεν θα πάρετε φράγκο»

Ιταλοί μαφιόζοι έκαναν αίτηση για κατώτατο μισθό – «Δεν θα πάρετε φράγκο»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην Ιταλία οι διάφορες οικογένειες της Μαφίας εκμεταλλεύονται και την παραμικρότερη ευκαιρία για να βγάλουν χρήματα—όχι μόνον μέσα από τις παράνομες δραστηριότητές τους, αλλά επωφελούμενες και των νόμιμων διαδικασιών του ιταλικού κράτους.

Έτσι στα αρμόδια γραφεία που καταχωρούν τις αιτήσεις των δικαιούχων για την παροχή του κατώτατου μισθού κατατέθηκαν και αιτήσεις από τη γνωστή μαφιόζικη οικογένεια των Σπάντα, που η δράση τους στην Όστια κοντά στη Ρώμη είχε απασχολήσει τις αρχές το περασμένο έτος και είχε οδηγήσει στη σύλληψη δεκάδων μελών της και την κατάσχεση και κατεδάφιση παράνομων επαύλεών τους στην περιοχή.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην εφημερίδα II Messaggero και της ιταλικής έκδοσης της Huffington Post, η οικογένεια που από τη δεκαετία του ’50 που εγκαταστάθηκε στην περιοχή και έκτοτε λυμαίνεται την Όστια και μέλη τους έχουν καταδικασθεί πρωτόδικα «για συμμετοχή σε μαφιόζικη οργάνωση», επιδιώκει να εξασφαλίσει οικονομική ενίσχυση από το κράτος και διάφορα μέλη των Σπάντα μετέβησαν σε ένα από τα γραφεία εξυπηρέτησης για να συμπληρώσουν τα σχετικά έγγραφα για να αιτηθούν κατώτατο μισθό.

«Τουλάχιστον τρεις πυρήνες της οικογένειας Σπάντα έκλεισαν συνάντηση στα γραφεία εξυπηρέτησης για να συμπληρώσουν το έγγραφο που αποτελεί το προαπαιτούμενο για την αίτηση κατώτατου μισθού», γράφει η εφημερίδα.

Στην υπόθεση αυτή επενέβη, μόλις έγινε γνωστή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κι επικεφαλής του Κινήματος 5 Αστέρων Λουΐτζι Ντι Μάιο, που με tweet του αποσαφήνισε πως θα ζητήσει διευκρινίσεις για την υπόθεση και διαβεβαίωσε πως «δεν θα πάρουν φράγκο».

Μεταξύ εκείνων που έκαναν αίτηση σύμφωνα με τη Messaggero περιλαμβάνεται επίσης και ο Ρομπέρτο Σπάντα, ενός από τους επικεφαλής της οικογένειας και πρωτεργάτης των επεισοδίων κατά δημοσιογράφων της κρατικής ραδιοτηλεόρασης RAI, για τα οποία εκτίει ποινή εξαετούς φυλάκισης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μύκονος: Τραγωδία με 37χρονη Ιταλίδα – Σκοτώθηκε σε τροχαίο λίγο πριν τον γάμο της

Ένας Έλληνας, ο Κώστας Μαστοράκης, στο τιμόνι της Nazionale Piloti: Ιστορική αλλαγή φρουράς στο Μονακό με άρωμα Μυκόνου

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) του στρατάρχη Χάφταρ διέλυσε τους «ακτιβιστές» για τη Γάζα – Δέκα συλληφθέντες αγνοούνται

Η παρέλαση Rome Pride αποκλείει εβραϊκές ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις που δεν «αποστασιοποιούνται από τη γενοκτονία στη Γάζα»

Νετανιάχου: Οι χλευασμοί του Μπεν Γκβιρ κατά των ακτιβιστών του στολίσκου της Γάζας «δεν συνάδουν με τις αξίες του Ισραήλ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr