Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέο μπλακ άουτ στη Βενεζουέλα – Στο σκοτάδι οι 20 από τις 23 Πολιτείες της χώρας

Νέο μπλακ άουτ στη Βενεζουέλα – Στο σκοτάδι οι 20 από τις 23 Πολιτείες της χώρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βενεζουέλα,

Μεγάλο μέρος της Βενεζουέλας, και βεβαίως το Καράκας, βυθίστηκε για μία ακόμη φορά στο σκοτάδι, εξαιτίας νέου μπλακάουτ τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη βλάβη σε διάστημα μίας βδομάδας, το οποίο έπληξε τουλάχιστον 20 από τις 23 πολιτείες της Βενεζουέλας.

Επισήμως, ούτε η κυβέρνηση ούτε η εθνική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας Corpoelec έχουν δώσει εξηγήσεις για το νέο μπλακάουτ.

Από τη μεγαλύτερη βλάβη φέτος, στις 7 Μαρτίου, κατά την οποία σχεδόν ολόκληρη η χώρα βυθίστηκε στο σκοτάδι επί πέντε ημέρες, οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση σημειώνονται σποραδικά και επηρεάζουν επίσης το δίκτυο υδροδότησης, τις συγκοινωνίες, το Διαδίκτυο και το δίκτυο τηλεφωνίας.

Η κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο αποδίδει τα μπλακάουτ σε «ηλεκτρομαγνητικές, φυσικές και διαδικτυακές επιθέσεις» εναντίον του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Γκούρι, που παράγει το 80% της ηλεκτρικής ενέργειας της Βενεζουέλας.

Ο Μαδούρο βλέπει πάντα τις ΗΠΑ πίσω από αυτά τα μπλακάουτ, υποστηρίζοντας ότι στόχος της Ουάσιγκτον είναι να αποσταθεροποιηθεί η κυβέρνησή του.

Οι διακοπές της ηλεκτροδότησης ωστόσο είναι σύνηθες φαινόμενο στη Βενεζουέλα, με την αντιπολίτευση και εμπειρογνώμονες να κατηγορούν τις εγκαταλελειμμένες τεχνικές εγκαταστάσεις, αναφέρει η «Monde».

Το νέο μπλακάουτ σημειώνεται ενόσω ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος της χώρας Χουάν Γκουάιντο καλούσε την Τετάρτη τους πολίτες σε νέες διαδηλώσεις για τις τεράστιες δυσλειτουργίες στις δημόσιες υπηρεσίες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

8.000 μετανάστες από Βενεζουέλα, Κούβα και Μεξικό κατευθύνονται προς τα αμερικανικά σύνορα

DW: Αρνητικά σχόλια για τη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι σε Βενεζουέλα και Μαδούρο

Βενεζουέλα: Τέλος ο Γκουαϊδό – Τον καθαίρεσε η παράταξή του

Η Τουρκία ζήτησε άρση κυρώσεων σε Ιράν και Βενεζουέλα λόγω ενεργειακής κρίσης

Ο ξαφνικά «απαραίτητος» Μαδούρο με πετρέλαιο για τη «δίψα»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr