ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι πέντε από τους 37 που αποκεφαλίστηκαν στη Σαουδική Αραβία ήταν εραστές

Οι πέντε από τους 37 που αποκεφαλίστηκαν στη Σαουδική Αραβία ήταν εραστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι πέντε από τους 37 καταδικασμένους σε θάνατο για «τρομοκρατία», που αποκεφάλισε προ ημερών η Σαουδική Αραβία, ήταν ομοφυλόφιλοι εραστές.

Αυτό μετέδωσε το CNN και αναμεταδίδει η Daily Mail, σύμφωνα με μια κατάθεση στην ιερά εξέταση της Σαρία που αποτελεί τη Δικαιοσύνη στη Σαουδική Αραβία.

Ένας από τους 37 αποκεφαλισθέντες φέρεται να παραδέχθηκε ότι «το έκανε» με τέσσερις από τους συγκατηγορούμενούς του «τρομοκράτες», ωστόσο, υπάρχουν έντονες ενστάσεις πάνω σε αυτή την ομολογία και λέγεται ότι αποσπάστηκε μετά από βασανιστήρια.

Η ομοφυλοφιλία τιμωρείται με θάνατο στη Σαουδική Αραβία, όπως προστάζει ο θρησκευτικός νόμος της Σαρία.

Στο έγγραφο από το δικαστήριο, που έφερε στη δημοσιότητα το CNN, ο άνδρας δηλώνει ότι:

«”Το έκανε” όλο αυτό επειδή ανήκε στη σιιτική σέχτα και επειδή ήταν ενάντια στη σουνιτική σέχτα και εξαιτίας του μίσους του για το κράτος και τους άνδρες του και τις δυνάμεις ασφαλείας του».

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος τα αρνήθηκε και ο συνήγορος του ισχυρίστηκε ότι η ομολογία του ήταν όλη κατασκευασμένη.

Στη σουνιτική Σαουδική Αραβία υπάρχει πολυπληθής σιιτική μειονότητα που κατοικεί κυρίως στα παράλια του Περσικού Κόλπου.

Αυτοί οι Σαουδάραβες, σιίτες στο θρήσκευμα, καταγγέλλουν ότι αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας από τους σουνίτες.

Πολλές φορές προχώρησαν σε τοπικές εξεγέρσεις και διαδηλώσεις κατά της βασιλικής οικογένειας, διεκδικώντας περισσότερα δικαιώματα και ισονομία – ισοπολιτεία.

Η σαουδαραβική κυβέρνηση από την πλευρά της, τους κατηγορεί, όσους ξεσηκώνονται, ως υποκινούμενους από το σιιτικό Ιράν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η ΕΛ.Α.Σ. είχε προειδοποιήσει για τη συμμαχία Τουρκίας-Σαουδικής Αραβίας-Πακιστάν – Ο Μητσοτάκης έμεινε με τους Patriot στο… χέρι

Τριμερής αμυντική συμφωνία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας και Πακιστάν στη Μέκκα – Ενεργοποιείται ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής τύπου NATO

Ιρανικό τελεσίγραφο στον Τραμπ: «Αν μας χτυπήσετε, τινάζουμε στον αέρα την ενέργεια του Κόλπου»

Διπλωματικός πυρετός στη Δαμασκό: Επαφές του Αχμέντ αλ-Σαράα με ΗΑΕ και Σαουδική Αραβία

Οι Συριακές Αερογραμμές θα επαναλάβουν τις πτήσεις Δαμασκός–Μεδίνα στις 11 Αυγούστου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr