Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln πλέει προς Ιράν για να διαμηνύσει «αμείωτη δύναμη»

Το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln πλέει προς Ιράν για να διαμηνύσει «αμείωτη δύναμη»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένα αεροπλανοφόρο, το USS Abraham Lincoln, και μια ειδική πτέρυγα βομβαρδιστικών στέλνει στη Μέση Ανατολή η κυβέρνηση Τραμπ απαντώντας με αυτόν τον τρόπο «σε μία σειρά από ανησυχητικές ενδείξεις και προειδοποιήσεις», όπως ανακοίνωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας Τζον Μπόλτον.

Στόχος των ΗΠΑ, τόνισε ο Μπόλτον, είναι να στείλουν σαφές μήνυμα στο Ιράν πως οι ΗΠΑ θα απαντήσουν με «αμείωτη δύναμη» σε οποιαδήποτε επίθεση.

Έως την Κυριακή το βράδυ ωστόσο παρέμενε θολό σε τι είδους δράσεις από την πλευρά του Ιράν αναφερόταν ο Μπόλτον, δεδομένου ότι δεν έχει σημειωθεί κάποιο περιστατικό πρόσφατα στον Περσικό Κόλπο.

Αυτό που σίγουρα έγινε σαφές από τον τόνο του Μπόλτον είναι ότι κλιμακώνεται η ένταση στην περιοχή, λίγες μέρες αφότου μάλιστα η ιρανική κυβέρνηση εξέφρασε την ανησυχία της ότι ο Μπόλτον και άλλοι από το περιβάλλον του Αμερικανού προέδρου προσπαθούν να σύρουν την κυβέρνηση Τραμπ σε έναν νέο πόλεμο, σχολιάζει η «Guardian».

Ο ίδιος ο Μπόλτον ασφαλώς το διεύψεσε.

«Οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν πόλεμο με το ιρανικό καθεστώς, αλλά είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι για να αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε επίθεση, από οποιονδήποτε ενδιάμεσο, από το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, ή από τις τακτικές δυνάμεις του Ιράν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν πέρυσι από τη διεθνή συμφωνία του 2015 για τα πυρηνικά του Ιράν και πρόσφατα αποφάσισαν να μην ανανεώσουν τις εξαιρέσεις στις εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου, διαμηνύοντας στις χώρες εισαγωγής ιρανικού αργού -κυρίως κράτη της Ασίας- ότι πρέπει να σταματήσουν να προμηθεύονται πετρέλαιο από την Τεχεράνη, ειδάλλως κινδυνεύουν με κυρώσεις.

Το Ιράν από την πλευρά του απαντά στην Ουάσιγκτον ότι θα συνεχίσει να εξαγάγει πετρέλαιο, αψηφώντας τις κυρώσεις.

«Έχουμε κινητοποιήσει όλους τους πόρους της χώρας και πωλούμε πετρέλαιο στην γκρίζα αγορά», μετέδωσε ο κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο IRNA, επικαλούμενο τις δηλώσεις του κ. Ζαμανίνια.

Ο Ιρανός αξιωματούχος δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με την γκρι αγορά.

Στις αρχές όμως της δεκαετίας και επί εποχής κυρώσεων, το Ιράν θεωρείτο ότι πωλούσε πετρέλαιο σε πολύ χαμηλές τιμές και συχνά μέσω ιδιωτικών εταιρειών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr