Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

H Mέρκελ ανοίγει την πόρτα για την Προεδρία της ΕΕ στον Φρανς Τίμερμανς

H Mέρκελ ανοίγει την πόρτα για την Προεδρία της ΕΕ στον Φρανς Τίμερμανς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αρνήθηκε από την Οσάκα της Ιαπωνίας να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες της Die Welt ότι ο Μάνφρεντ Βέμπερ είναι εκτός κούρσας για την προεδρία της Κομισιόν. Άνοιξε ωστόσο την πόρτα και στον Φρανς Τίμερμανς.

Χωρίς να αναφερθεί στο όνομα των δύο υποψηφίων, η Γερμανίδα καγκελάριος κατέστησε σαφές πως μόνο οι υποψήφιοι του ΕΛΚ και των Σοσιαλιστών βρίσκονται στην κούρσα της διαδοχής του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αυτή τη στιγμή, αποκλείοντας την Μαργκρέτε Βεστάγκερ των Φιλελευθέρων και αποφεύγοντας την όποια αναφορά στην περίπτωση του Μάριο Ντράγκι, που ήρθε μόλις χθες στο προσκήνιο.

«Και οι δύο υποψήφιοι, τους οποίους θα χαρακτήριζα τους μόνους πραγματικούς υποψηφίους, παραμένουν στην κούρσα και έχουν και οι δύο διαβεβαιώσει ότι η διαδικασία αυτή θα τηρηθεί και στο μέλλον» τόνισε η Μέρκελ στο περιθώριο της Συνόδου του G20.

Μάλιστα εμφανίστηκε αισιόδοξη να υπάρξει οριστική απόφαση αύριο, Κυριακή. παρά το γεγονός ότι χθες ο πρόεδρος της Ε.Ε., Ντόναλντ Τουσκ, σχολίαζε πως δεν θα πρέπει να αναμένεται «λευκός καπνός» από την Οσάκα.

Με τον Μακρόν να αποκλείει τον Βέμπερ, ο Τίμερμανς εδώ και καιρό διεκδικούσε τον τίτλο του φαβορί.

Ωστόσο πολλοί πίστευαν ότι θα υπάρξει πίεση να αναλάβει μία γυναίκα τη θέση και η Μαργκρέτε Βεστάγκερ που από το πόστο της στην Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε δώσει μάχη κατά των κολοσσών της Σίλικον Βάλεϊ και όχι μόνο ήταν για ορισμένους ιδανική επιλογή.

Το «όχι» της σε μεγάλα deals, που θα δημιουργούσαν Ευρωπαίους «πρωταθλητές» είναι ίσως αυτό που της στοίχισε.

Στο τραπέζι φάνηκε να πέφτει προς στιγμήν και το «χαρτί» του Ντράγκι, ο οποίος ετοιμάζεται να παραδώσει τα ηνία της ΕΚΤ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Γερμανός στρατιώτης ήταν μυστικός πράκτορας της Ρωσίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr