Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χάος στο Μανχάταν – Χιλιάδες σπίτια έμειναν για ώρες χωρίς ρεύμα

Χάος στο Μανχάταν – Χιλιάδες σπίτια έμειναν για ώρες  χωρίς ρεύμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέες επικρίσεις δέχθηκε η εταιρεία ηλεκτρισμού Con Edison, έπειτα από μια σειρά διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος, που έπληξαν δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά, λίγο παραπάνω από μία εβδομάδα μετά την τεράστια βλάβη που βύθισε στο σκοτάδι το Μανχάταν, της Νέας Υόρκης.

Περίπου 53.000 καταναλωτές δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα χθες βράδυ, κυρίως στο Μπρούκλιν. Σήμερα το πρωί, η Con Edison είχε αποκαταστήσει το ρεύμα σε περισσότερους από 30.000 καταναλωτές, ενώ προβλέπει να το κάνει έως το απόγευμα τοπική ώρα για τους εναπομείναντες 21.500 καταναλωτές που παραμένουν στο σκοτάδι.

Σε αντίθεση με το περιστατικό της 13ης Ιουλίου, που οφειλόταν σε βλάβη σε γραμμή υψηλής τάσης, αυτή τη φορά η ίδια η εταιρεία πήρε μονομερώς την απόφαση να διακόψει χθες την τροφοδότηση σε ένα τμήμα του δικτύου «για να προφυλάξει τις ζωτικής σημασίας υποδομές».

Ο πάροχος ενέργειας σημείωσε ότι η κατανάλωση είχε ανέλθει σε νέο ρεκόρ την Κυριακή στις 18.00 τοπική ώρα, με 12.063 μεγαβάτ, την τρίτη ημέρα ενός κύματος καύσωνα που πλήττει τις ανατολικές ακτές της χώρας.

Η διακοπή της ηλεκτροδότησης είχε ως αποτέλεσμα να διατυπωθούν σφοδρές επικρίσεις σε βάρος της Con Edison, που έχει ήδη βρεθεί στο στόχαστρο πολιτικών αξιωματούχων της Νέας Υόρκης μετά τη βλάβη της 13ης Ιουλίου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να παραμείνουν χωρίς ρεύμα 73.000 καταναλωτές.

«Είμαι πάρα πολύ απογοητευμένος από την Con Ed» δήλωσε ο Μπιλ ντε Μπλάζιο, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, σε συνέντευξη τύπου σήμερα.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η απόφαση της εταιρείας να προχωρήσει μονομερώς σε διακοπές στην ηλεκτροδότηση ελήφθη «όταν άρχισε να νυχτώνει, γεγονός που προκάλεσε προβλήματα ασφαλείας, τα οποία έπρεπε να αντιμετωπιστούν».

Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, έστειλε στις πληγείσες περιοχές επιπλέον 200 στελέχη της πολιτειακής αστυνομίας.

Ο Μπιλ ντε Μπλάζιο ανέφερε ότι μίλησε χθες και σήμερα με τον πρόεδρο της Con Edison, Τζον Μακάβοϊ, ο οποίος δεν του έδωσε «καμία απάντηση» για τους λόγους της διακοπής και «για όσα έπρεπε να γίνουν για να διασφαλιστεί ότι αυτό δε θα ξανασυμβεί».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λόιντ Όστιν: Ο Πούτιν θέλει να προχωρήσει παραπέρα αλλά πρέπει να στον σταματήσουμε στην Ουκρανία

«Ο Τραμπ δεν είναι σε θέση να πληρώσει τα πρόστιμα 454 εκατ. δολαρίων που του επιβλήθηκαν» λένε οι δικηγόροι του

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Οι Ιρακινοί εξάρθρωσαν μεγάλο δίκτυο λαθρεμπορίας πετρελαίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr