Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεν συμφώνησαν ΗΠΑ και Τουρκία για «ζώνη ασφαλείας» στη βόρεια Συρία – Απειλές για επίθεση στους Κούρδους

Δεν συμφώνησαν ΗΠΑ και Τουρκία για «ζώνη ασφαλείας» στη βόρεια Συρία – Απειλές για επίθεση στους Κούρδους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι η νέα αμερικανική πρόταση αναφορικά με τη δημιουργία μιας πιθανής «ζώνης ασφαλείας» στη βόρεια Συρία (συριακό Κουρδιστάν) κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία δεν είναι «ικανοποιητική» και προειδοποίησε ότι η Τουρκία θα εξαπολύσει νέα επίθεση στη Συρία αν δεν επιτευχθεί σύντομα συμφωνία με τις ΗΠΑ σε αυτό το ζήτημα.

Στην παραπάνω δήλωση ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών προέβη την Τετάρτη, μετά τη συνάντηση που είχαν μια αμερικανική και μια τουρκική αντιπροσωπεία με θέμα μια πιθανή ζώνη ασφαλείας στη Συρία κατά μήκος των συνόρων της με την Τουρκία στα υπό κουρδικό έλεγχο εδάφη.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξήγησε ότι Τουρκία και Ηνωμένες Πολιτείες δεν συμφωνούν με το εύρος αυτής της «ζώνης ασφαλείας» και πώς θα διοικείται.

Η Τουρκία έχει ζητήσει η ζώνη ασφαλείας να περιλαμβάνει ουσιαστικά όλο το συριακό Κουρδιστάν και να τεθεί υπό τη στρατιωτική διοίκησή της.

Δηλαδή, η Τουρκία ζητά από τους Αμερικανούς να καταλάβει ως «ειρηνευτική δύναμη» όλο το συριακό Κουρδιστάν, όπως έχει ήδη κάνει στη βορειοδυτική Συρία (επαρχία Ιντλίμπ, βόρεια επαρχίας Χαλεπιού) με την άδεια της Ρωσίας.

Οι Κούρδοι της Συρίας προφανώς και δεν πολέμησαν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος για να βρεθούν την επομένη της νίκης τους σε καθεστώς τουρκοκρατίας.

Η «ζώνη ασφαλείας» θα μπορούσε να τεθεί υπό τη διοίκηση των δυνάμεων του Διεθνούς Συνασπισμού, κάτι στο οποίο εναντιώνεται η Τουρκία.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις αρχές του έτους ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε την Τουρκία ότι θα την καταστρέψει οικονομικά εάν επιτεθεί στα κουρδικά στρατεύματα ανατολικά του Ευφράτη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κλιματική Αλλαγή: Το λιώσιμο των πάγων αλλάζει την περιστροφή της Γης και επηρεάζει τη μέτρηση του χρόνου

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών για τον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr