Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ προειδοποίησε τον Λίβανο με καταστροφή εάν επιτεθεί η Χεζμπολάχ

Ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ προειδοποίησε τον Λίβανο με καταστροφή εάν επιτεθεί η Χεζμπολάχ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ίσραελ Κατζ, προειδοποίησε το πρωί της Κυριακής 1ης Σεπτεμβρίου, ότι το Ισραήλ θα αναγκαστεί να προκαλέσει καταστροφή στον Λίβανο αν η Χεζμπολάχ υλοποιήσει το δηλωμένο σχέδιο της να επιτεθεί στο εβραϊκό κράτος, σε αντίποινα για ένα εικαζόμενο ισραηλινό πλήγμα την περασμένη εβδομάδα στο προπύργιο της οργάνωσης στη Βηρυτό.

Το Σάββατο, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δήλωσε ότι η απάντηση της οργάνωσής του «έχει αποφασιστεί».

Αναφέρθηκε σε εφαρμογή «κανόνων εμπλοκής» στη λογική «προστασίας της χώρας», δηλαδή του Λιβάνου, που κατά τον Νασράλα δέχτηκε πολεμική επίθεση από το Ισραήλ το οποίο «πρέπει να πληρώσει το τίμημα».

Μια εβδομάδα πριν ένα φερόμενο ισραηλινό ντρον συνετρίβη στην οροφή του γραφείου Τύπου της Χεζμπολάχ στη νότια Βηρυτό, ενώ ένα άλλο ανατινάχτηκε και συνετρίβη σε κοντινή απόσταση.

Παράλληλα το Ισραήλ βομβάρδισε ιρανικούς στόχους στη Συρία που σχεδίαζαν, σύμφωνα με το Ισραήλ, επίθεση με ντρον στην επικράτειά του.

«Ο Νασράλα είναι μια ιρανική μαριονέτα, που πήρε πάνω του την ευθύνη της σχεδιαζόμενης ιρανικής επίθεσης από τη Συρία, που είναι αμφίβολο εάν τη γνώρισε και διαδίδει παραμύθια στον λιβανικό λαό περί υπεράσπισης του Λιβάνου», έγραψε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Εάν συνεχίσει σε αυτή την πορεία, θα τον θυμούνται ως τον καταστροφέα του Λιβάνου», πρόσθεσε.

Ο ισραηλινός στρατός πιστεύει ότι η Χεζμπολάχ σκοπεύει να επιτεθεί σε στρατιωτικό στόχο στο Ισραήλ στα σύνορα και όχι σε πολίτες.

Στο τηλεοπτικό του διάγγελμα το Σάββατο ο Νασράλα αρνήθηκε τις ισραηλινές κατηγορίες ότι η οργάνωσή του έχει εργοστάσια στον Λίβανο που κατασκευάζει κατευθυνόμενους βαλλιστικούς πυραύλους ακριβείας.

Κατηγόρησε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου ότι ψεύδεται για να δικαιολογήσει την ισραηλινή επιθετικότητα ενάντια στον Λίβανο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισραήλ δεν θα εγκρίνει πλέον τις αυτοκινητοπομπές της UNRWA με τρόφιμα προς το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι πέθανε Ισραηλινός όμηρος λόγω έλλειψης φαρμάκων και τροφής

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr