Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η τουρκική λίρα το νόμισμα συναλλαγών στα τουρκοκρατούμενα κατεχόμενα στη βόρεια Συρία

Η τουρκική λίρα το νόμισμα συναλλαγών στα τουρκοκρατούμενα κατεχόμενα στη βόρεια Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το τουρκικό καθεστώς έχει συγκροτήσει μια ψευδοκυβέρνηση μαριονέτα από Σύρους δοσίλογους, κυρίως Τουρκμένους της Συρίας, στα τουρκοκρατούμενα εδάφη στη βόρεια Συρία, την οποία αποκαλεί «Συριακή Μεταβατική Κυβέρνηση».

Αυτή η ψευδοκυβέρνηση του μελλοντικού φιλοτουρκικού ψευδοκράτους στη βόρεια Συρία (στα πρότυπα του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα της Κύπρου) αποφάσισε να εισάγει ως νόμισμα στα κατεχόμενα εδάφη της βόρειας Συρίας την τουρκική λίρα αντί της συριακής λίρας, που είναι το επίσημο νόμισμα της χώρας.

Το κατοχικό καθεστώς ισχυρίζεται ότι έχει αγαθές προθέσεις και εισάγει την τουρκική λίρα ώστε να προστατέψει τη «διατήρηση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών».

Η μεταβατική ψευδοκυβέρνηση του υπό σύσταση φιλοτουρκικού (τουρκμενικού – ισλαμικού) ψευδοκράτους στη βόρεια Συρία θα εισάγει στην αγορά χαρτονομίσματα των 5, 10 και 20 λιρών.

Η ανακοίνωση έγινε στις 8 Δεκεμβρίου 2019.

Η ιστοσελίδα «Enab Baladi», από την οποία αναμεταδίδουμε την είδηση, επικοινώνησε με τον ψευδοϋπουργό οικονομικών του υπό σύσταση φιλοτουρκικού ψευδοκράτους στη Συρία, Αμπντέλ Χακίμ Αλ Μάσρι, ο οποίος υποστήριξε πως ήδη στα κατεχόμενα στη βόρεια Συρία χρησιμοποιούνται ξένα νομίσματα, όπως η τουρκική λίρα και αμερικανικά δολάρια.

Να σημειωθεί ότι από το 2015 η τζιχαντιστική «Κυβέρνηση Σωτηρίας» που κατέχει την επαρχία της Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, έχει εισάγει –με απόφαση του Συμβουλίου της Σαρία– την τουρκική λίρα ως νόμισμα για τις συναλλαγές της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr