Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θέλουν τον Μπόλτον να καταθέσει στη δική κατά του Τραμπ

Θέλουν τον Μπόλτον να καταθέσει στη δική κατά του Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στην αμερικανική Γερουσία, ο Τσακ Σούμερ, θέλει να κληθούν να καταθέσουν στη δίκη του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ο υπηρεσιακός γενικός γραμματέας της προεδρίας Μικ Μαλβέινι, ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον, ο Ρόμπερτ Μπλερ, συνεργάτης του Μαλβέινι, ένας αξιωματούχος αρμόδιος για τον προϋπολογισμό, ο Μάικλ Ντάφι και άλλοι.

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του σώματος, τον Ρεπουμπλικάνο Μιτς Μακόνελ, ο Σούμερ ζητεί να κλητευθούν τα πρόσωπα αυτά να καταθέσουν τον Ιανουάριο.

Ο Τραμπ αναμένεται να γίνει ο τρίτος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ που θα παραπεμφθεί σε δίκη στη Γερουσία όταν η ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων αποφανθεί για το κατηγορητήριο σε ψηφοφορία της, πιθανόν εντός της εβδομάδας.

Ο Σούμερ εισηγήθηκε η διαδικασία να αρχίσει την 7η Ιανουαρίου με την ορκωμοσία του Τζον Ρόμπερτς, μέλους του ανωτάτου δικαστηρίου, που θα προεδρεύσει.

Οι Δημοκρατικοί κατηγορούν τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο ότι έθεσε σε κίνδυνο το Σύνταγμα, την εθνική ασφάλεια της χώρας και την ακεραιότητα των προεδρικών εκλογών του 2020 όταν ζήτησε από τον ομόλογό του της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε τηλεφωνική συνδιάλεξή τους τον Ιούλιο να δώσει εντολή να διενεργηθεί έρευνα σε βάρος του πιθανού αντιπάλου στις εκλογές και πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Ο Τραμπ διαψεύδει τις κατηγορίες και χαρακτηρίζει εξαρχής απάτη την έρευνα.

Σύμφωνα με τον Σούμερ, οι μάρτυρες που πρότεινε να κληθούν έχουν «άμεση γνώση για τις αποφάσεις της κυβέρνησης» όσον αφορά τις κατηγορίες. Διαβεβαίωσε στην επιστολή ότι θα δεχόταν την κλήση και άλλων μαρτύρων. Ζήτησε επίσης να κλητευθεί η κυβέρνηση να παραδώσει κάποια έγγραφα.

Εκπρόσωπος του Μακόνελ περιορίστηκε να αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Γερουσίας «έχει καταστήσει σαφές πως σχεδιάζει να συναντηθεί» με τον Σούμερ «σύντομα», προκειμένου να «συζητηθεί το περίγραμμα» της δίκης και «αυτό το χρονοδιάγραμμα δεν έχει αλλάξει». Ο Μακόνελ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να διεξαχθεί πολύ σύντομη δίκη, χωρίς να κληθούν μάρτυρες.

Οι περισσότεροι πολιτικοί αναλυτές αναμένουν η Γερουσία, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους, να αθωώσει τον Τραμπ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr