Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θριαμβευτική επανεκλογή Νετανιάχου στην ηγεσία του κόμματός του

Θριαμβευτική επανεκλογή Νετανιάχου στην ηγεσία του κόμματός του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου,

Τη νίκη του στην εσωκομματική ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου αρχηγού του κόμματος Λικούντ, που θα το οδηγήσει στις νέες πρόωρες εκλογές στις 2 Μαρτίου, ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Τελικό αποτέλεσμα: 72,5% για τον επικεφαλής της υπηρεσιακής κυβέρνησης, 27,5% για τον αντίπαλό του βουλευτή και πρώην υπουργό Παιδείας Γκιντεόν Σάαρ.

«Τεράστια νίκη! Ευχαριστώ τα μέλη του Λικούντ για την εμπιστοσύνη τους, την υποστήριξή τους και τη στοργή τους», ανέφερε ο Νετανιάχου μέσω Twitter περίπου μία ώρα μετά το τέλος της διαδικασίας της ψηφοφορίας.

«Με τη βοήθειά σας και με τη βοήθεια του Θεού, θα οδηγήσω το Λικούντ σε μια μεγάλη νίκη στις εκλογές που έρχονται και θα συνεχίσουμε να οδηγούμε το κράτος του Ισραήλ σε νέες ανεπανάληπτες επιτυχίες», πρόσθεσε.

Ο Σάαρ αναγνώρισε την ήττα του, συγχαίροντας τον επικεφαλής της κυβέρνησης.

«Είμαι ικανοποιημένος για την απόφασή μου να θέσω υποψηφιότητα», σημείωσε μέσω Twitter.

«Όποιος δεν θέλει να αναλάβει ρίσκο δεν κερδίζει ποτέ», εξήγησε.

«Συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό. Οι συνάδελφοί μου κι εγώ θα τον υποστηρίξουμε στην εκστρατεία για να εξασφαλιστεί η νίκη του Λικούντ στις εκλογές», πρόσθεσε.

Περίπου 116.000 μέλη του κόμματος Λικούντ είχαν δικαίωμα συμμετοχής, ενώ στην ψηφοφορία πήραν μέρος περίπου 57.000.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αρνείται τις διαπραγματεύσεις: Ένταση στις σχέσεις Βανς-Νετανιάχου – Προειδοποιήσεις Τουσκ για κλιμάκωση

Κλιμάκωση στην Τεχεράνη: Οι σκληροπυρηνικοί ωθούν το Ιράν προς τα πυρηνικά όπλα εν μέσω ισραηλινών πληγμάτων

WSJ: Ο Τραμπ ενδέχεται να στείλει 10.000 στρατιώτες μέχρι την επόμενη εβδομάδα

Επικεφαλής Βόρειας Διοίκησης IDF: 750 μέλη της Χεζμπολάχ νεκρά στις νέες συγκρούσεις

Ο ΥΠΕΞ της Αιγύπτου επισκέφθηκε τον Λίβανο και προειδοποίησε για ανεπίστρεπτο «χάος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr