Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διαψεύδεται η αποχώρηση του αμερικανικού στρατού από το Ιράκ – Αμυντικοί συντάκτες

Διαψεύδεται η αποχώρηση του αμερικανικού στρατού από το Ιράκ – Αμυντικοί συντάκτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η αμυντική συντάκτης του Sky News, Ντέμπορα Χάινς, έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι πηγή του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ διέψευσε την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ.

Όπως γράφει η δημοσιογράφος, μια 100στη Αμερικανοί στρατιωτικοί μεταφέρονται από ένα στρατόπεδο εντός της πράσινης ζώνης της Βαγδάτης αλλού στο Ιράκ, όπως στη βάση Τατζί, ή στο Κουβέιτ, αλλά πάντα εντός του επιχειρησιακού θεάτρου, ενώ η επιστολή που είδε το φως της δημοσιότητας, περί αποχώρησης αμερικανικών στρατευμάτων, σημαίνει τη μείωση της στρατιωτικής δύναμης μέσα στη Βαγδάτη, «δεν φεύγουμε από το Ιράκ» της είπε η πηγή της.

Η ίδια πηγή της είπε ότι μεταφέρονται άνθρωποι εκτός Βαγδάτης για λόγους προστασίας. «Δεν φεύγουμε από το Ιράκ (ή τη Βαγδάτη, για αυτό τον λόγο)».

Ο αμυντικός συντάκτης του Fox News, Λούκας Τόμλισον, επικαλείται τον υπουργό Άμυνας, Μαρκ Έσπερ, ο οποίος φέρεται να είπε ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση αποχώρησης από το Ιράκ, ενώ δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα της επιστολής.

Ενημέρωση 23.47: Ήταν προσχέδιο, όχι επίσημη επιστολή

Όπως γράφει στο Twitter ο Ράιν Μπράουνι του CNN, επικαλούμενος δήλωση του αρχηγού των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, Μαρκ Μίλεϊ, η επιστολή που διέρρευσε στον Τύπο και ανέφερε αποχώρηση αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ ήταν ένα «προσχέδιο», «κακώς διατυπωμένο», από το οποίο «συνεπάγεται αποχώρηση», ενώ «δεν είναι αυτό που συμβαίνει».

Δείτε και την επιστολή που προκάλεσε το θέμα:

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το πρακτορείο Reuters, η επιστολή μεταξύ άλλων τονίζει ότι ​«σεβόμαστε την κυρίαρχη απόφαση σας να διατάξτε την αναχώρησή μας».

Οι αμερικανικές δυνάμεις θα επανατοποθετηθούν τις επόμενες μέρες και εβδομάδες για να προετοιμαστούν για την κίνηση, σημειώνεται σε αυτή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr