Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κοροναϊός Covid-19: «Κυκλοφορούσε» χωρίς να έχει ανιχνευθεί επί εβδομάδες στην Ιταλία

Κοροναϊός Covid-19: «Κυκλοφορούσε» χωρίς να έχει ανιχνευθεί επί εβδομάδες στην Ιταλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιταλία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Ερευνητές ειδικευμένου νοσοκομείου του Μιλάνου κατόρθωσαν να απομονώσουν την ιταλική εκδοχή του νέου κοροναϊού, ο οποίος όπως τόνισαν «κυκλοφορούσε χωρίς να έχει ανιχνευθεί επί εβδομάδες» στην ιταλική χερσόνησο.

Η επισήμανση αυτή έρχεται ενώ οι ειδικοί συνεχίζουν την προσπάθεια για να φτάσουν στην πηγή της επιδημίας, με τον αριθμό των κρουσμάτων να έχει ανέβει στα 650 και τους θανάτους στους 17.

«Η επιδημία δεν είναι πρόσφατη στην χώρα και ο ιός κυκλοφορούσε χωρίς να έχει ανιχνευθεί επί πολλές εβδομάδες, πριν από τον εντοπισμό των πρώτων κρουσμάτων της νόσου», εξήγησε σήμερα ο καθηγητής Μάσιμο Γκάλι, η ομάδα του οποίου απομόνωσε το ιταλικό στέλεχος του ιού σε διάστημα μόνο τεσσάρων ημερών, στην τηλεοπτικό δίκτυο Rainews 24.

«Δεν πρόκειται για απίστευτη ανακάλυψη», μάλλον «φυσιολογική για ένα εργαστήριο σαν το δικό μας», αλλά αυτό «θα συμβάλει στην έρευνα για την δυναμική της επιδημίας στην Ιταλία», δήλωσε ο καθηγητής Γκάλι, διευθυντής του νοσοκομείου Sacco και του Μιλάνου, ειδικός στις λοιμώδεις νόσους.

Δήλωσε δε πεπεισμένος ότι η μελέτη της ιταλικής εκδοχής του ιού «θα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση της επιδημίας και στην ανάσχεσή της».

Την ίδια ώρα η περιφέρεια της Λομβαρδίας έκανε γνωστό ότι τις τελευταίες δώδεκα ώρες έγιναν πενήντα μία εισαγωγές στα νοσοκομεία της περιοχής της, λόγω του κοροναϊού.

Το υπουργείο Υγείας αποφάσισε πάντως στο εξής να ανακοινώνει μόνο τα πολύ σοβαρά κρούσματα, εκείνα δηλάδη στα οποία οι ασθενείς παρουσιάζουν επιπλοκές.

Από την πλευρά του ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, σε μήνυμά του θέλησε να τονίσει:

«Ευχαριστούμε όσους είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης αυτής: τους γιατρούς, νοσοκόμους, ερευνητές, τα μέλη της Πολιτικής Προστασίας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

»Η γνώση είναι το πραγματικό αντίδοτο κατά του αδικαιολόγητου φόβου, που διαδόθηκε, σε κάποιες περιπτώσεις, τις τελευταίες ημέρες», τόνισε ο Ματαρέλα.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, διόρισε ως νέους συμβούλους του τους γνωστούς οικονομολόγους Γκούντερ Πάουλι και Μαριάνα Μαζουκάτο.

Θα πρέπει να προτείνουν σειρά μέτρων, ικανά να περιορίσουν τις αρνητικές επιπτώσεις επί της οικονομίας που οφείλονται στην κατάσταση συναγερμού του κοροναϊού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρομπέρτο Καβάλι: Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας σε ηλικία 83 ετών

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Έφτιαξαν fake βίντεο πορνό με τη Μελόνι – Στη Δικαιοσύνη η πρωθυπουργός της Ιταλίας

Σύροι κι Αφγανοί σχεδίαζαν χτυπήματα σε Εβραϊκούς και Ισραηλινούς στόχους στην Ευρώπη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr