Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος απλώνει τα πλοκάμια του και στην Ινδία

Το Ισλαμικό Κράτος απλώνει τα πλοκάμια του και στην Ινδία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί φτωχούς στην Ινδία για να πολεμήσουν στο Ιράκ και στη Συρία, μεταδίδει το Ιρανικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο ινδικές πηγές.

Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί φτωχούς Ινδούς μουσουλμάνους στις περιοχές Κεράλα, Ταμίλ Ναντού, Καρνατάκα, Μαχαράστρα και Κασμίρ.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ινδίας δεν αποκλείουν ότι περισσότεροι από 100 Ινδοί να έχουν ήδη στρατολογηθεί στις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους.

Η εξτρεμιστική οργάνωση χρησιμοποιεί βίντεο στο διαδίκτυο και ζωντανές συνδέσεις, μέσω διαδικτύου, για να απευθύνεται στους φτωχούς μουσουλμάνους και να τους ριζοσπαστικοποιεί.

Μάλιστα εκφράζονται φόβοι ότι αυτοί οι Ινδοί τζιχαντιστές και οι άλλοι που θα προκύψουν στο μέλλον, μπορεί να χρησιμοποιηθούν για αιματηρές ενέργειες εντός της Ινδίας.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ινδίας ήδη συγκροτούν φακέλους με τις δράσεις του Ισλαμικού Κράτους στη χώρα.

Οι πρώτες υποψίες ότι το Ισλαμικό Κράτος δρα και στην Ινδία άρχισαν όταν γονείς ανέφεραν στις Αρχές ότι τα αγόρια τους κανόνιζαν ταξίδια στο Ιράκ και ύστερα εξαφανίζονταν.

Μάλιστα, σε κάποιες από αυτές τις εξαφανίσεις, οι οικογένειες έλαβαν γράμματα στα οποία τα αγόρια ζητούσαν από τις οικογένειές τους συγχώρεση και κατανόηση που θέλησαν να ενταχθούν στον ιερό πόλεμο.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ινδίας δεν γνωρίζουν ακριβή αριθμό νέων ανδρών που έχουν στρατολογηθεί στο Ισλαμικό Κράτος, αλλά είναι βέβαιοι ότι η στρατολόγηση έχει ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο.

Το Ισλαμικό Κράτος μπορεί να λέει ότι σε πρώτη φάση το ενδιαφέρουν τα εδάφη της Συρίας και του Ιράκ, ωστόσο έχει αναρτήσει βίντεο και χάρτες που περιλαμβάνει και την Ινδία στα εδάφη του, ενώ σε άλλα βίντεο καλεί ευθέως νεαρούς Ινδούς να πολεμήσουν για το Ισλαμικό Κράτος.

Οι ινδικές Αρχές υποψιάζονται ότι πίσω από τη δράση του Ισλαμικού Κράτους στην Ινδία μπορεί να κρύβεται ο Ινδός μουτζαχεντίν Σουλτάνος Αμντούλ Καντίρ Αρμάρ (Abdul Kadir Armar).

Επίσης, στην περιοχή του Ταμίλ Ναντού, συνελήφθησαν κάποιοι νεαροί που φόραγαν μπλουζάκια του Ισλαμικού Κράτους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr