Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Είναι επίσημο: Ισλαμικό Κράτος και στις Φιλιππίνες

Είναι επίσημο: Ισλαμικό Κράτος και στις Φιλιππίνες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένας Φιλιππινέζος δήμαρχος είπε τη Δευτέρα ότι περισσότεροι από 100 κάτοικοι της πόλης του στρατολογήθηκαν για να πολεμήσουν για το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στη Συρία.

Ο δήμαρχος του Νταβάο, μιας πόλης με 1.500.000 κατοίκους, σημείωσε μάλιστα ότι πολλοί από τους Φιλιππινέζους νεοσύλλεκτους του Ισλαμικού Κράτους έφυγαν για τη Μέση Ανατολή τον Ιούλιο.

Ο πρώην πρόεδρος των Φιλιππίνων, Φιντέλ Ράμος, ισχυρίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα ότι το Ισλαμικό Κράτος στρατολόγησε τουλάχιστον 100 μουσουλμάνους Φιλιππινέζους, νέους άνδρες στην ηλικία, για να πολεμήσουν στο Ιράκ και τη Συρία.

“Τουλάχιστον εκατό νέοι Φιλιππινέζοι μουσουλμάνοι βρίσκονται στο Ιράκ, όπου και εκπαιδεύονται, και είναι πιθανό να μεταφέρουν τον ιερό πόλεμο (τζιχάντ) στις Φιλιππίνες όταν επιστρέψουν”, είπε ο Ράμος και πρόσθεσε: “Ο νυν Πρόεδρος των Φιλιππίνων πρέπει να εστιάσει σε ένα αντιτρομοκρατικό σχεδιασμό” για να πολεμήσει τους ριζοσπάστες ισλαμιστές στην Μανίλα.

Δύο τζιχαντιστικές οργανώσεις στις Φιλιππίνες συνήψαν συμμαχία με το Ισλαμικό Κράτος τις προηγούμενες εβδομάδες.

Οι Μπανγκσαμόρο Ισλαμιστές Πολεμιστές της Ελευθερίας (BIFF) και οι αντάρτες της Αμπού Σαγιάφ (Abu Sayyaf) δήλωσαν μάλιστα τη συμμαχία τους με το Ισλαμικό Κράτος σε βίντεο που ανάρτησαν στο YouTube.

“Έχουμε συμμαχία με το Ισλαμικό Κράτος και τον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι”, είπε ο εκπρόσωπος του BIFF Αμπού Μισρύ Μάμα (Abu Misry Mama). Η δύναμη των τζιχαντιστών του BIFF στις Φιλιππίνες είναι προς το παρόν μικρή, δεν ξεπερνάνε τις μερικές εκατοντάδες μαχητές. Η οργάνωση διασπάστηκε το 2008 από το MILF (Ισλαμικό Απελευθερωτικό Μέτωπο Μόρο), το οποίο έχει στις τάξεις του τουλάχιστον 12.000 μαχητές.

Ο πρωταρχικός στόχος του MILF παραμένει η εγκαθίδρυση ενός Ισλαμικού Χαλιφάτου στις νότιες Φιλιππίνες. Σε ό,τι αφορά τον Μάμα του BIFF, σε ερώτηση εάν σκοπεύει να στείλει Φιλιππινέζους τζιχαντιστές στο Ιράκ και στη Συρία, απάντησε ότι δεν υπάρχουν τέτοιοι σχεδιασμοί, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμβεί στο μέλλον: “Εάν χρειαστούν τη βοήθειά μας, γιατί όχι;” πρόσθεσε.

Ένας εκπρόσωπος του στρατού των Φιλιππίνων είπε ότι αυτό που φέρνει κοντά το BIFF και το Ισλαμικό Κράτος είναι η ίδια εξτρεμιστική εκδοχή του Ισλάμ που ακολουθούν και πρεσβεύουν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον ηγέτη της τρομοκρατικής Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη

Οι Κούρδοι (SDF) συνέλαβαν 38 μέλη του Ισλαμικού Κράτους στη Β/Α Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr