Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κορυφαίος Aμερικανός γιατρός: Δεν θα μπορούμε να κάνουμε χειραψία ποτέ ξανά

Κορυφαίος Aμερικανός γιατρός: Δεν θα μπορούμε να κάνουμε χειραψία ποτέ ξανά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην εκτίμηση ότι μετά το τέλος της πανδημίας του κορονοϊού κανείς δεν θα μπορεί να κάνει χειραψία εξέφρασε ο δόκτωρ Άντονι Φάουτσι, που είναι επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων (NIAID) καθώς και κορυφαίος εμπειρογνώμονας μολυσματικών ασθενειών του Λευκού Οίκου.

Μιλώντας στο podcast της Wall Street Journal είπε πως «η πανδημία θα αλλάξει σχεδόν σίγουρα τον τρόπο που ζούμε».

«Δε νομίζω πως θα μπορέσουμε να κάνουμε χειραψία ποτέ ξανά, για να είμαι ειλικρινής» είπε ακόμη ο Αμερικανός γιατρός.

«Όχι μόνο θα ήταν καλό για την πρόληψη του κορονοϊου αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα μειώσει τις περιπτώσεις της γρίπης δραματικά» συμπλήρωσε.

«Δεν πιστεύω ότι οι άνθρωποι θα ενεργήσουν αμέσως απρόσεκτα και θα διακινδυνεύσουν μελλοντικές λοιμώξεις μόλις μπορέσουν να βγουν από την καραντίνα, να κοινωνικοποιηθούν και να σμίξουν με τους δικούς τους ανθρώπους ξανά.

»Αντ ‘αυτού, πιστεύω ότι η κοινωνία θα είναι πιο ακόμα πιο προσεκτική και καλύτερα προετοιμασμένη για οτιδήποτε ενδεχομένως μας απειλήσει μελλοντικά» συνέχισε ο Άντονι Φαούτσι.

«Δε νομίζω ότι θα επιστρέψουμε ποτέ στην άγνοια στην οποία ήμασταν αναφορικά με τη μεταδοτικότητα των λοιμώξεων.

»Νομίζω ότι οι άνθρωποι θα είναι προσεκτικοί πλέον με όλα» τόνισε ακόμη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Οι Αμερικανοί ανέπτυξαν ειδική δύναμη κρούσης ντρόουν LUCAS στη Μέση Ανατολή

Συνάντηση Πούτιν-Γουίτκοφ: Χωρίς συμφωνία, αλλά χαρακτηρίστηκε «χρήσιμη και εποικοδομητική» από το Κρεμλίνο

Τραμπ έτοιμος να πατήσει το κουμπί: Σύντομα θα χτυπήσουμε και το εσωτερικό της Βενεζουέλας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr