Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τζεφ Μπέζος έγινε πλουσιότερος κατά 24 δισ. δολάρια

Ο Τζεφ Μπέζος έγινε πλουσιότερος κατά 24 δισ. δολάρια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Πλούσιοι και Διάσημοι, Τζεφ Μπέζος,

Την ώρα που η πανδημία του κορωνοϊού και τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας απειλούν με ύφεση τις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη και με λουκέτα εκατομμύρια επιχειρήσεις ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος βλέπει τα κέρδη του να αυξάνονται με ιλλιγιώδεις ρυθμούς.

Μετά την αύξηση των διαδικτυακών παραγγελιών εξαιτίας των περιορισμών στην κυκλοφορία η Amazon αύξησε την αξία της στο 1,1 τρισ. δολάρια και την Τρίτη η μετοχή της χτύπησε ρεκόρ στα 2,283.32 δολάρια. 

Με αυτή την ραγδαία αύξηση της μετοχής ο Μπέζος, που έχει στην ιδιοκτησία του 11,2% των μετοχών της Amazon, είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 6,4 δισ. δολάρια μόνο στα συνολικά 138 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Από τον περασμένο Ιανουάριο η περιουσία του έχει αυξηθεί κατά 24 δισ. δολάρια. 

Οι παραγγελίες στην Amazon έχουν αυξηθεί κατά 20% από τους καταναλωτές που βρίσκονται σε καραντίνα.

Μέχρι το τέλος του έτους οι προβλέψεις για την αξία της Amazon είναι εξαιρετικά θετικές καθώς ο κολοσσός του διαδικτυακού εμπορίου εκμεταλλεύεται αυτή την αύξηση στις διαδικτυακές παραγγελίες.

Γι’ αυτό και την Δευτέρα η Amazon ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει επιπλέον 75.000 υπαλλήλους για τις αποθήκες της, οδηγούς για τα φορτηγά της και άλλες θέσεις. 

Η πανδημία, όμως, έχει προκαλέσει αρκετή αρνητική δημοσιότητα για την Amazon, καθώς ο κολοσσός κατηγορείται ότι δεν τηρεί τα μέτρα για την ασφάλεια της υγείας των εργαζομένων του.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα Washington Post, πιστεύεται ότι τουλάχιστον σε 74 εγκαταστάσεις της Amazon υπάλληλοι έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό.

Οι αριθμοί των κρουσμάτων ειδικά στις αποθήκες αυξάνεται και υπολογίζεται από τα διεθνή ΜΜΕ σε 153 κρούσματα σε αποθήκες σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Διαμαρτυρίες, απεργίες και στάσεις εργασίας έχουν πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Amazon σε Ντιτρόιντ, Σικάγο, Σακραμέντο αλλά και σε Ιταλία, Ισπανία, Βρετανία και Γαλλία, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ.

Η Amazon αρνείται ότι δεν λαμβάνει μέτρα για τους υπαλλήλους της ή ότι υπάρχουν αντιδράσεις από τους εργαζόμενους. 

Ωστόσο, γαλλικό δικαστήριο έδωσε εντολή στην Amazon να σταματήσει να παραδίδει αγαθά που δεν είναι ζωτικής σημασίας για τον επόμενο μήνα με στόχο να προστατεύσει τους υπαλλήλους της από την πανδημία.

Η Amazon έχει κινηθεί εναντίον της δικαστικής απόφασης που ορίζει ότι ο κολοσσός θα πρέπει να σταματήσει όλες τις εμπορικές δραστηριότητες που δεν είναι ζωτικής σημασίας, δηλαδή όλες τις πωλήσεις πλην του φαγητού, των φαρμάκων και των αντισηπτικών, μέσα σε 24 ώρες ή να πληρώσει πρόστιμο ύψους 1,1 εκατ. δολαρίων για κάθε ημέρα που δεν συμμορφώνεται.

Επίσης, η Amazon θα πρέπει να αξιολογήσει τους κινδύνους για την υγεία των υπαλλήλων της σε όλες τις εγκαταστάσεις της στην Γαλλία και να διαπραγματευθεί με τα εργατικά σωματεία νέους κανονισμούς ασφαλείας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Forbes: Αυτοί είναι οι 10 Έλληνες δισεκατομμυριούχοι για το 2024, με συνολική περιουσία 25 δισ. δολαρίων

Ο 93χρονος Ρούπερτ Μέρντοχ αρραβωνιάστηκε την 67χρονη Ελένα Ζούκοβα, πρώην πεθερά του Αμπράμοβιτς και νυν πεθερά του Νιάρχου

Αυστρία: «Χρυσή» κληρονόμος χαρίζει 25 εκατ. ευρώ

Ο μεγιστάνας Μπράιαν Τζόνσον θέλει να ζήσει μέχρι τα 200 χρόνια και υποβάλλεται σε πειραματική θεραπεία

Ο Ζούκερμπεργκ προετοιμάζεται για το τέλος του κόσμου – Το υπερπολυτελές συγκρότημα στη Χαβάη με το υπόγειο καταφύγιο των 5.000 τ.μ.!

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr