Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ελβετοί επιστήμονες: Μπορούμε να έχουμε εμβόλιο για τον κορωνοϊό τον Οκτώβριο

Ελβετοί επιστήμονες: Μπορούμε να έχουμε εμβόλιο για τον κορωνοϊό τον Οκτώβριο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελβετία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Μια ομάδα ερευνητών στο Πανεπιστήμιο της Βέρνης ελπίζει να είναι η πρώτη που θα παράγει ένα εμβόλιο κατά του Covid-19 και θα εμβολιάσει ολόκληρο τον ελβετικό πληθυσμό τον Οκτώβριο.

Έχουμε μια ρεαλιστική πιθανότητα επιτυχίας, δήλωσε ο Μάρτιν Μπάχμαν, επικεφαλής του Τμήματος Ανοσολογίας στο ελβετικό πανεπιστήμιο μιλώντας σε μια διαδικτυακή διάσκεψη με την Ένωση Τύπου των Ηνωμένων Εθνών.

Η Ελβετία έχει μια ιστορία ως χώρα που βλέπει τα πράγματα ρεαλιστικά και ενδιαφέρεται περισσότερο στο να βρει έναν συμβιβασμό ώστε να φθάσει στο εμβόλιο πιο γρήγορα.

Από την αρχή της επιδημίας του κορωνοϊού και τον ορισμό της από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως πανδημία στα τέλη Ιανουαρίου, οι περισσότεροι διεθνείς εμπειρογνώμονες και αρχές Υγείας ανέφεραν ότι δεν πρέπει να αναμένεται εμβόλιο για τον επόμενο χρόνο, βάζοντας ως χρονικό όριο τους 18 μήνες το νωρίτερο.

Μοναδική προσέγγιση

Ο Μπάχμαν, ο οποίος είναι επίσης καθηγητής εμβολιολογίας στο Ινστιτούτο Jenner του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, δήλωσε ότι η χρονική επιτάχυνση της διαδικασίας του μπορεί να εξηγηθεί εν μέρει από την πιθανή ευκολία παραγωγής όπου το ισοδύναμο των 200 λίτρων βακτηριακής βιοζύμωσης που απαιτείται για τα τρυπήματα, θα μπορούσε να παράγει 10-20 εκατομμύρια δόσεις.

«Το εμβόλιο είναι μοναδικό λόγω της τεράστιας επεκτασιμότητας.

»Έχει τη δυνατότητα να παράγει δισεκατομμύρια δόσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Bachmann.

Το υπό ανάπτυξη εμβόλιο από την ελβετική ομάδα ακολουθεί διαφορετική προσέγγιση από τα άλλα εργαστήρια χρησιμοποιώντας τα λεγόμενα σωματίδια που μοιάζουν με ιούς, τα οποία δεν είναι μολυσματικά -σε αντίθεση με τη χρήση του ίδιου του ιού- και τα οποία παρέχουν καλή ανταπόκριση ανοσίας.

Ένα πρωτότυπο αναπτύχθηκε τον Φεβρουάριο, λίγες μόνο εβδομάδες μετά την ταυτοποίηση του νέου κορωνοϊού στην Κίνα και αποδείχθηκε επιτυχής σε δοκιμές σε εργαστηριακά ποντίκια, όταν ο ορός εξουδετέρωσε τον ιό.

Ο Gary Jennings, Διευθύνων Σύμβουλος της Saiba Biotechexternal link που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο της Βέρνης, δήλωσε ότι οι ελβετικές Αρχές γνωρίζουν τη σημασία της έγκρισης της ανάπτυξης του εμβολίου.

«Μπορούμε να το κάνουμε αυτό εάν η ελβετική κυβέρνηση και οι ρυθμιστικές Αρχές θέλουν να το κάνουν.

»Εάν θέλουν να δουν αυτό το εμβόλιο να είναι διαθέσιμο στο κοινό σε αυτό το χρονικό πλαίσιο, τότε θα γίνει».

Λήψη έγκρισης

Η Swissmedic, η εθνική Αρχή που είναι υπεύθυνη για την έγκριση και την εποπτεία της θεραπείας, επιβεβαίωσε ότι έχει ήδη προσφέρει επιστημονικές συμβουλές στο έργο και γνωρίζει πώς προχωρά η έρευνα.

Ο εκπρόσωπος Lukas Jaggi είπε στο swissinfo.ch ότι, σε αυτήν την εξαιρετική κατάσταση, πρέπει ρεαλιστικά να υπολογίσουμε οκτώ έως 14 μήνες έως ότου έχουμε εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2.

Σε μια ηλεκτρονική δήλωση έγραψε ότι η Swissmedic δίνει υψηλή προτεραιότητα στο χρόνο.

Αλλά η ασφάλεια και η ανεκτικότητα του εμβολίου έρχονται πρώτες.

Είναι επομένως σημαντικό οι εταιρείες και οι ερευνητικές ομάδες να επικοινωνήσουν με την Swissmedic σε πρώιμο στάδιο, έτσι ώστε να μπορούμε να τις συνοδεύσουμε και να τις υποστηρίξουμε στην ανάπτυξή τους προτού υποβάλουν αίτηση για έγκριση.

Η ανάπτυξη του εμβολίου σε σημείο που θα μπορούσε να παραχθεί σε μεγάλη κλίμακα θα απαιτούσε αύξηση 100 εκατομμυρίων CHF (103 εκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με τη Saiba Biotech, την οποία συνέστησε ο Μπάχμαν.

Ενώ ο εξωτερικός σύνδεσμος του Ιδρύματος USZ, ο φιλανθρωπικός οργανισμός του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Ζυρίχης, εξέφρασε το ενδιαφέρον του να υποστηρίξει την έρευνα, η Jennings δήλωσε ότι η Saiba έχει ήδη συζητήσει με γίγαντες φαρμακευτικών προϊόντων Novartis και Lonza.

Πηγή: swissinfo.ch

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Μάρσελ Ντέτλινγκ (Ελβετία): «Στην Ελβετία κυβερνά ο λαός και όχι οι γραφειοκράτες στις Βρυξέλλες»

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Στη Λάρισα οι νεκροί του κορωνοϊού δεν έχουν «λιώσει» – Στο Νέο Κοιμητήριο σταμάτησαν οι εκταφές

Εμβόλια Covid: Έχουν τελικά σπάνιες αλλά σοβαρές παρενέργειες σύμφωνα με παγκόσμια μελέτη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr