Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Χλωμό» να έρθουν στην Ελλάδα φέτος Βρετανοί τουρίστες – «Σκληρή καραντίνα»

«Χλωμό» να έρθουν στην Ελλάδα φέτος Βρετανοί τουρίστες – «Σκληρή καραντίνα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Άσχημα τα νέα για τις διακοπές των Βρετανών, που ενώ έτρεφαν την ελπίδα να βρεθούν το καλοκαίρι σε προορισμούς με χαμηλούς ρυθμούς μόλυνσης από τον κορωνοϊό, όπως η Ελλάδα, τους προσγείωσε το πρωθυπουργικό γραφείο στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, παρά τις φήμες ότι η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να υπάρξουν «αερογέφυρες» με χώρες που έχουν θέσει υπό σχετικό έλεγχο τον ιό, χωρίς να τεθούν οι πολίτες σε καραντίνα μετά την επιστροφή τους, εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου εμφανίστηκε να υποβαθμίζει την ιδέα.

Άλλωστε Βρετανοί υπουργοί αναμένεται να ξεδιπλώσουν το σχέδιο για καθεστώς σκληρής καραντίνας, που θα προβλέπει απομόνωση 14 ημερών για τους ταξιδιώτες που φτάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, με το γραφείο του πρωθυπουργού να δηλώνει ότι οι «αερογέφυρες» δεν αποτελούν μέρος του σχεδίου.

Ενδιαφέρον για αυτή την προοπτική ανοίγματος είχαν εκφράσει η Ελλάδα και η Γαλλία.

«Πρόκειται για μια επιλογή υπό εξέταση και όχι για συμφωνηθείσα κυβερνητική πολιτική», είπε χθες η εκπρόσωπος του Αρ. 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα.

Μια κυβερνητική πηγή πως «παρόλο που οι κανόνες της καραντίνας θα αναθεωρούνται κάθε τρεις εβδομάδες, δεν θα ήταν συνετό για κάποιον να κλείσει τις καλοκαιρινές του διακοπές με την ελπίδα ότι θα ανοίξει έγκαιρα μια “αερογέφυρα”.

»Αυτή η ιδέα μοιάζει με κάτι που μπορεί να εξεταστεί κατά την έξοδο από ένα σύστημα καραντίνας. Αλλά εμείς είμαστε ακόμα στο ξεκίνημα».

Οι υπουργοί συμπληρώνουν τις τελευταίες «πινελιές» του σχεδίου καραντίνας που θα τεθεί σε εφαρμογή τον Ιούνιο και θα προβλέπει την επιβολή τσουχτερών προστίμων σε περίπτωση παραβίασης αυτού του καθολικού μέτρου, που θα ξεπερνούν τις χίλιες λίρες.

Υπενθυμίζεται ότι η ιδέα των «αερογεφυρών» (ειδικών συμφωνιών) που θεωρητικά θα επέτρεπαν σε Βρετανούς να έρθουν σε χώρες όπως η Ελλάδα (με χαμηλό ρυθμό μετάδοσης κορωνοϊού) και να μην μπουν σε καραντίνα επιστρέφοντας στην πατρίδα τους απασχόλησε εκτενώς τα βρετανικά ΜΜΕ.

Αφορμή των δημοσιευμάτων ήταν δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ειδικότερα, ο Γκραντ Σαπς είπε τη Δευτέρα ότι μπορεί να υπάρξουν εξαιρέσεις στους περιορισμούς, οι οποίοι θα αφορούν σε πτήσεις προς συγκεκριμένους προορισμούς.

Ερωτηθείς από τον πρόεδρο της Επιτροπής Μεταφορών εάν θα εξέταζε το σενάριο των «αερογεφυρών», έτσι ώστε άτομα που εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο από χώρες όπου ο ρυθμός μόλυνσης είναι κάτω από 1 να μη χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα, ο Σαπς έδωσε την εξής απάντηση:

«Οι τελικές λεπτομέρειες του σχεδίου της καραντίνας θα δημοσιοποιηθούν σύντομα, από τις αρχές του επόμενου μήνα.

»Στη συνέχεια θα εξετάσουμε περαιτέρω βελτιώσεις, όπως π.χ. μέτρα όπως αερογέφυρες που θα επιτρέπουν σε άτομα από άλλες χώρες, οι οποίες έχουν χαμηλότερα επίπεδα μόλυνσης κορωνοϊού, να μπαίνουν στη χώρα».

Ο υπουργός Μεταφορών δήλωσε επίσης πως το μέτρο της καραντίνας δύο εβδομάδων για όλα τα άτομα που εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο θα τεθεί σε εφαρμογή τον Ιούνιο.

Με δηλώσεις του στο BBC, ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ζήτησε από τη βρετανική κυβέρνηση μία συμφωνία χωρίς καραντίνα:

«Θεωρούμε ότι έχει έρθει η στιγμή για εμάς ξεκινήσουμε την άρση των περιοριστικών μέτρων και να παρακινήσουμε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένου και του Ηνωμένου Βασιλείου, ώστε να υπάρξει αμοιβαιότητα όταν αυτό γίνει».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΗΒ: Ζητούνται εργαζόμενοι στον ελληνικό τουρισμό- «Ποιος θα στρώσει τα κρεβάτια των επισκεπτών;»

Κέιτ Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Η ιδιαίτερη σχέση της Κέιτ Μίντλετον με τον βασιλιά Κάρολο – «Είναι η κόρη που δεν έχει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr