Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Είσαι ηλίθια» είπε στη Μέρκελ ο Τραμπ – Τι αποκάλυψε το CNN

«Είσαι ηλίθια» είπε στη Μέρκελ ο Τραμπ – Τι αποκάλυψε το CNN
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έναν απροετοίμαστο, παραληρηματικό, αγενή και προσβλητικό ηγέτη αποκαλύπτουν οι απόρρητες τηλεφωνικές συνομιλίες του Ντόναλντ Τραμπ με ξένους ηγέτες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Από τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Αμερικανού προέδρου που αποκαλύπτει το CNN, προκύπτει ότι ο Τραμπ είχε πολύ συχνή επικοινωνία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ήταν προσβλητικός απέναντι στις Τερέζα Μέι και Άνγκελα Μέρκελ ενώ λιγότερο «προκλητικός» ήταν στις επαφές του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά από δεκάδες τέτοια τηλεφωνήματα οι στενοί του σύμβουλοι είχαν πειστεί ότι η μεγαλύτερη απειλή για τα συμφέροντα των ΗΠΑ ήταν ο ίδιος ο πρόεδρός τους.

Μακράν συχνότερα από όλους τους ηγέτες, ο Ντόναλντ Τραμπ μιλούσε με τον Τούρκο ομόλογό του, ο οποίος ανά περιόδους τηλεφωνούσε έως και δύο φορές την εβδομάδα στον Λευκό Οίκο και η γραμμή μεταφερόταν απευθείας στον Τραμπ, με δική του εντολή.

Στις συζητήσεις του με τους Πούτιν και Ερντογάν, ο Τραμπ μιλούσε με τα χειρότερα λόγια για τους προκατόχους του, Τζορτζ Μπους και Μπαράκ Ομπάμα και έλεγε ότι οι συνομιλίες με τον ίδιο είναι σαφέστερα πιο αποδοτικές.

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποτιμούσε μόνιμα τους ηγέτες της Δύσης, μεταξύ των οποίων τον Εμανουέλ Μακρόν, τον Τζάστιν Τριντό και του Πρωθυπουργό της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον.

Ωστόσο, όταν μιλούσε με γυναίκες αρχηγούς κρατών ήταν χειρότερος από ποτέ.

Σε συνομιλίες τόσο με την Τερέζα Μέι όσο και με την Άγκελα Μέρκελ, ο Ντόναλντ Τραμπ τις προσέβαλε και τις μείωνε, με τρόπο «σχεδόν σαδιστικό» σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το CNN.

«Μερικά από τα πράγματα που έχει πει στη Μέρκελ είναι απλώς απίστευτα: “τη χαρακτήρισε “ηλίθια” και την κατηγόρησε ότι οι Ρώσοι “την έχουν στο τσεπάκι”.

»Είναι πιο σκληρός με αυτούς που θεωρεί αδύναμους και πιο αδύναμος με αυτούς που θα έπρεπε να είναι σκληρός», σχολιάζουν αξιωματούχοι.

Οι συνομιλίες του Τραμπ με τη Μέι, από το 2016 έως το 2019, χαρακτηρίστηκαν ως «ταπεινωτικές και εκφοβιστικές», με τον Τραμπ να της επιτίθεται χαρακτηρίζοντάς την «ηλίθια» και «δειλή» στην προσέγγισή της σε θέματα για το Brexit, το ΝΑΤΟ και το μεταναστευτικό.

Η Μέρκελ παρέμενε ήρεμη απέναντι στις επιθέσεις του Τραμπ αλλά η Μέι ένιωθε νευρική και μπερδεμένη και δεν ήξερε πώς να το διαχειριστεί, σύμφωνα πάντα με τις πηγές που επικαλείται το
CNN.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr