Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Βαθύτατη εκτίμηση της Κύπρου» στην έμπρακτη αλληλεγγύη της Γαλλίας

«Βαθύτατη εκτίμηση της Κύπρου» στην έμπρακτη αλληλεγγύη της Γαλλίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη «βαθύτατη εκτίμηση της Κύπρου για την έμπρακτη στήριξη και αλληλεγγύη της Γαλλίας σε σχέση με τη συνεχιζόμενη παραβίαση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας» εξέφρασε ο Νίκος Αναστασιάδης κατά τον χαιρετισμό του στη δεξίωση της πρεσβείας της Γαλλικής Δημοκρατίας για την επέτειο της Εθνικής Ημέρας της Γαλλίας, χθες το βράδυ.

«Σε μια περίοδο υψηλών προκλήσεων και παραβατικών ενεργειών, η παρουσία της γαλλικής ναυτικής δύναμης στην ευρύτερη γεωγραφική μας περιοχή, αποδεικνύει εμπράκτως την ετοιμότητα και αποφασιστικότητα της Γαλλίας να λειτουργήσει ως πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή, ενώ στέλνει και ένα σαφές μήνυμα σε όσους με απαράδεκτες ενέργειες στοχεύουν στην κλιμάκωση των εντάσεων.

»Δράσεις που έχουν καταδικαστεί με τον πλέον έντονο τρόπο από τους Ευρωπαίους εταίρους όσο και από τη διεθνή κοινότητα, αλλά και δεν συνάδουν με την έννοια των σχέσεων καλής γειτονίας, το διεθνές δίκαιο και ειδικότερα τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας» ανέφερε ο Κύπριος πρόεδρος.

Αναφέρθηκε παράλληλα στους εορτασμούς της εθνικής επετείου της Γαλλίας ως ιδανικής ευκαιρίας για ανάδειξη των άριστων σχέσεων Κύπρου – Γαλλίας, τόσο σε διμερές όσο και σε πολυμερές επίπεδο και ευχαρίστησε προσωπικά την πρέσβη της Γαλλικής Δημοκρατίας Isabelle Dumont, για τις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλει, από την πρώτη ημέρα ανάληψης των υψηλών καθηκόντων της, για την περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των χωρών.

Την ίδια στιγμή, τόνισε, στον νευραλγικό τομέα της ενέργειας η συμμετοχή της γαλλικής πολυεθνικής εταιρείας TOTAL στο ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου και η ενεργός εμπλοκή της στην κυπριακή ΑΟΖ, έχει αναμφίβολα διανοίξει νέους ορίζοντες συνεργασίας όσον αφορά τα ενεργειακά δρώμενα, προς όφελος της ενεργειακής ασφάλειας της Ένωσης.

Πέραν των συνεργασιών στον τομέα της εκπαίδευσης, από την 1η Αυγούστου 2020 εγκαινιάζονται 4 πτήσεις την εβδομάδα από το αεροδρόμιο Λάρνακας προς το Παρίσι και αντιστρόφως, τερματίζοντας το παράδοξο της μη απευθείας συνδεσιμότητας Κύπρου – Γαλλία και ενισχύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τις τουριστικές, εμπορικές και οικονομικές μας συνδιαλλαγές, αλλά και τις επαφές μεταξύ των λαών των δύο χωρών.

Ο ΠτΔ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του κυπριακού λαού και του ίδιου για τη διαχρονική θέση αρχών της Γαλλίας στο Κυπριακό και τη στήριξη στις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλονται για επανένωση της πατρίδας μας.

Στήριξη, είπε, η οποία εκφράζεται μέσα από το αυξημένο ενδιαφέρον και την εκπεφρασμένη επιθυμία να συμβάλει εποικοδομητικά στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος, ειδικότερα σε σχέση με τη διεθνή πτυχή και τη διασφάλιση και εγγύηση της εφαρμογής της λύσης.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω κ. πρέσβη, κυρίες και κύριοι, πως παρά τη συνεχιζόμενη αδιέξοδη κατάσταση, μοναδικό μας μέλημα και απόλυτη προτεραιότητα παραμένει η δημιουργία των συνθηκών εκείνων που θα επιτρέψουν την επανέναρξη των συνομιλιών υπό την αιγίδα του γγ του ΟΗΕ, από το σημείο που διακόπηκαν», κατέληξε ο κ. Αναστασιάδης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Στο λιμάνι της Γάζας το πλοίο «Open Arms» με 200 τόνους τροφίμων

Ο Μακρόν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία

Δημοσκόπηση: Το 61% των Γάλλων θεωρεί τον Πούτιν απειλή για την ασφάλεια της χώρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr