Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές από τη Συρία πολεμάνε ενάντια στους Αρμένιους – Από τις 19/8 είχαμε γράψει (βίντεο)

Τζιχαντιστές από τη Συρία πολεμάνε ενάντια στους Αρμένιους – Από τις 19/8 είχαμε γράψει (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής ότι εξετάζει τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τζιχαντιστές από τη Συρία πολεμούν στο πλευρό των Αζέρων, στις συγκρούσεις που ξέσπασαν στον αρμενικό θύλακα του Αρτσάχ (Ναγκόρνο-Καραμπάχ).

Ο Χικμέτ Χατζίγιεφ, ο σύμβουλος του Αζέρου προέδρου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, απέρριψε αυτήν την πληροφορία χαρακτηρίζοντάς την «ανοησία».

Η πληροφορία αυτή προέρχεται από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στη Βρετανία και παρακολουθεί τις εξελίξεις στα μέτωπα της Συρίας από την αρχή του πολέμου, το 2011.

Αρμενικές πηγές στο Twitter υποστηρίζουν ότι η Τουρκία μετέφερε 4.000 τζιχαντιστές στο Αζερμπαϊτζάν και ήδη μετράνε 81 απώλειες.

Τουρκμένοι τζιχαντιστές μισθοφόροι

Όπως αναμετέδωσε μόνο το TRIBUNE την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, η Τουρκία μετέφερε αυτή την εβδομάδα φιλότουρκους μισθοφόρους τζιχαντιστές από τη βόρεια Συρία στο Αζερμπαϊτζάν για να πολεμήσουν, εάν χρειαστεί, ενάντια στους Αρμένιους.

Την είδηση μετέδωσε την Πέμπτη το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) επικαλούμενο αξιόπιστες πηγές.

Η τουρκική κυβέρνηση «μετέφερε περισσότερους από 300 μαχητές υποστηριζόμενων από την Τουρκία συριακών φατριών» στο Αζερμπαϊτζάν, έγραψε το Παρατηρητήριο, σημειώνοντας ότι οι περισσότεροι κατάγονται από την περιοχή της Αφρίν στα βορειοδυτικά του Χαλεπιού.

Οι άνδρες αυτοί είναι τουρκμενικής καταγωγής, οι Τουρκμένοι είναι τουρκική φυλή που ζει στη βόρεια Συρία, μέλη των συροτουρκμενικών ενόπλων ατάκτων σχηματισμών «Ταξιαρχία Σουλτάνος Μουράντ» και «Αλ Αμσχάτ» (στην κεντρική φωτογραφία άνδρες της Αλ Αμσχάτ με τουρκικά διακριτικά).

Οι τζιχαντιστές φέρεται να δήλωσαν ότι τους μετέφεραν στο Αζερμπαϊτζάν για να φυλάνε τα σύνορά του με την Αρμενία.

Η Τουρκία έχει υποσχεθεί μισθούς μεταξύ 1.500 και 2.000 δολαρίων, όσα δηλαδή έδινε αρχικά και στη Λιβύη πριν τους κατεβάσει εκεί στα 600 δολάρια.

Επίσης, στις 19 Ιουλίου 2020, πάλι μόνο το TRIBUNE, μετέδωσε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η Τουρκία ξεκίνησε να στρατολογεί Σύρους τζιχαντιστές για να τους στείλει ενισχύσεις στο Αζερμπαϊτζάν, να πολεμήσουν ενάντια στην Αρμενία.

Η Τουρκία από τις αρχές του 2020 έχει στρατολογήσει και μεταφέρει στη Λιβύη περισσότερους από 10.000 τζιχαντιστές από τη Συρία.

Επειδή η μεταφορά τζιχαντιστών στη Λιβύη, προς ενίσχυση της ισλαμιστικής τουρκολιβυκής κυβέρνησης της Τρίπολης, κρίνεται από το τουρκικό καθεστώς ως «επιτυχημένη επιχείριση», φαίνεται ότι αποφασίστηκε να ενισχυθεί με τον ίδιο τρόπο και το Αζερμπαϊτζάν.

Οι τουρκικές Υπηρεσίες λέγεται ότι άνοιξαν στρατολογικό γραφείο στην κατεχόμενη πόλη της Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία και υπόσχονταν υψηλούς μισθούς.

Οι Τούρκοι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών έχουν δεσμευτεί με δημόσιες δηλώσεις τους να υποστηρίξουν στρατιωτικά το Αζερμπαϊτζάν, που είναι τουρκικό κράτος, οι Αζέροι είναι τουρκική φυλή.

Οι τουρκικές «εκστρατείες» στο εξωτερικό γίνονται με ατάκτους, παραστρατιωτικούς, τρομοκράτες, μια τακτική που πρώτο εφάρμοσε το Ιράν.

Φωτογραφική απόδειξη από τις 25 Σεπτεμβρίου:

Βίντεο ντοκουμέντο:

Το ακόλουθο βίντεο δείχνει τζιχαντιστές από τη Συρία, σε δρόμο του Αζερμπαϊτζάν, να κινούνται προς το μέτωπο φωνάζοντας «Αλλαχού Άκμπαρ»:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Αδιανόητο ξύλο στον αγώνα Τραμπζονσπόρ-Φενέρμπαχτσε μεταξύ ποδοσφαιριστών και οπαδών στο γήπεδο (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr