Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αρμένιοι ισοπέδωσαν το αζέρικο αεροδρόμιο του Γκαντζά – Από εκεί εφορμούσαν τα τουρκικά F-16

Οι Αρμένιοι ισοπέδωσαν το αζέρικο αεροδρόμιο του Γκαντζά – Από εκεί εφορμούσαν τα τουρκικά F-16
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο στρατός της αρμενικής Δημοκρατίας του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) βομβάρδισε το αεροδρόμιο της αζέρικης πόλης Γκαντζά (Ganja), από το οποίο απογειώνονταν τουρκικά F-16 και έπλητταν αρμενικούς στόχους.

Σύμφωνα με αρμενικές πηγές στο διαδίκτυο, το αεροδρόμιο, που χρησιμοποιούνταν και ως στρατιωτικό αεροδρόμιο (αεροπορική βάση) υπέστη βαριές ζημιές, λέγεται ότι καταστράφηκε ολοσχερώς.

Ο βομβαρδισμός έπληξε και κατοικημένες περιοχές, με τους Αζέρους να ανακοινώνουν έναν άμαχο νεκρό και τέσσερις τραυματίες.

Εάν ένας τόσο σφοδρός βομβαρδισμός στρατιωτικού στόχου είχε μόνο ένα άμαχο νεκρό, τότε αξίζουν συγχαρητήρια στους Αρμένιους, για την ευστοχία τους που δεν προκάλεσε παράπλευρες απώλειες.

Οι Αζέροι κατηγόρησαν τον στρατό της Αρμενίας για την «πυραυλική επίθεση», όπως τη χαρακτήρισαν, αλλά ο υπουργός Άμυνας της Αρμενίας διέψευσε και με νόημα προειδοποίησε:

«Η Αρμενία δεν έχει επιτεθεί με πυραύλους… ακόμα».

Οι Αζέροι διακινούν στο Twitter την ακόλουθη φωτογραφία, που δείχνει, όπως ισχυρίζονται, έναν αρμένικο πύραυλο που δεν εξερράγη καρφωμένο σε μια αυλή.

Τα σημεία που έπεσαν αρμενικοί πύραυλοι, που εκτοξεύτηκαν από το Αρτσάχ και όχι την Αρμενία, έσπευσαν να επιθεωρήσουν και Τούρκοι στρατιωτικοί σύμβουλοι, όπως αυτός της φωτογραφίας που ακολουθεί.

Μάλιστα η συγκεκριμένη εικόνα, που «κάρφωσε» τον Τούρκο, αναρτήθηκε από γκάφα Αζέρου αξιωματούχου.

Συγκεκριμένα, ο Χικμέτ Χατζίεφ, σύμβουλος του Αζέρου προέδρου, δημοσίευσε ένα tweet, όπου έγραψε «οι Αρμένιοι ανελέητα βομβαρδίζουν την αεροπορική βάση Γκαντζά» και για συνοδευτική φωτογραφία έβαλε την παραπάνω, όπου διακρίνεται σαφώς η τουρκική σημαία στον βραχίονα του στρατιώτη.

Λίγο μετά, μόλις του επεσήμαναν τη γκάφα του, κατέβασε την ανάρτηση.

Ο ίδιος Χικμέτ Χατζίεφ δήλωσε στο τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ότι, «η Αρμενία θα φέρει μισθοφόρους από την Ελλάδα να πολεμήσουν» στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας του Αρτσάχ, Αραϊήκ Χαρουτιουνιάν, δήλωσε την Κυριακή ότι, το Αζερμπαϊτζάν βομβαρδίζει το Στεπανακέρτ, την πρωτεύουσα του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

«Παρά τις πολυάριθμες προειδοποιήσεις, ο τρομοκρατικός στρατός του Αζερμπαϊτζάν εξακολουθεί να επιτίθεται στο άμαχο πληθυσμό του Στεπανάκερτ χρησιμοποιώντας τα συστήματα Πολονέζ και Σμέρτς».

»Από τώρα και στο εξής, οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται μόνιμα σε μεγάλες πόλεις του Αζερμπαϊτζάν έχουν γίνει στόχοι του Στρατού Άμυνας», έγραψε ο Πρόεδρος Χαρουτιουνιάν στο λογαριασμό του στο Facebook.

Κάλεσε επίσης τον άμαχο λαό του Αζερμπαϊτζάν να εγκαταλείψει τις πόλεις με στρατιωτικές εγκαταστάσεις το συντομότερο δυνατόν για να αποφύγει πιθανές απώλειες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το ψευδοκράτος της Νότιας Οσετίας συζητά την ένταξη του στη Ρωσία

Ο Νίκος Δένδιας μίλησε για συμμαχία Ελλάδας-Αρμενίας-Ινδίας και Γαλλίας

Ο υπουργός Άμυνας της Αρμενίας τόνισε τον ρόλο της Ελλάδας στις αμυντικές μεταρρυθμίσεις της Αρμενίας

Ο Αρμένιος ΥΠΕΞ παρασημοφόρησε τον Νίκο Δένδια για την προσφορά του στη φιλία Αρμενίας-Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας στην Αίγυπτο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr