Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμμόχωστος: Ερντογάν-Τατάρ ανοίγουν μέρος της νεκρής πόλης την Πέμπτη

Αμμόχωστος: Ερντογάν-Τατάρ ανοίγουν μέρος της νεκρής πόλης την Πέμπτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Αμμόχωστος καταλαμβάνεται από τον Αττίλα, σχεδόν μισό αιώνα μετά την εισβολή. Έτσι ο Ερντογάν αντιλαμβάνεται την αποκλιμάκωση.

Το άνοιγμα μέρους της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου και περαιτέρω μέρους της παραλίας την Πέμπτη το πρωί ανακοίνωσαν Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο τουρκοκύπριος «εκλεκτός» του, ψευδοπρωθυπουργός Ερσίν Τατάρ, από την Άγκυρα.

Την ώρα που μιλούσαν Ερντογάν και Τατάρ, μπουλντόζες και φορτηγά ετοιμάζονταν να μπουν στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, με τον Ερντογάν να συνδέεται ζωντανά με τους «αρμόδιους» των έργων. 

Νωρίτερα έστησαν ένα απίστευτο σόου αναφορικά με τον αγωγό μεταφοράς νερού από την Τουρκία στο ψευδοκράτος στη διάρκεια διάσκεψης Τύπου που παρέθεσαν από κοινού στην Άγκυρα Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Ερσίν Τατάρ.

Με σύνδεση απευθείας από το σημείο όπου αρχίζει ο αγωγός στην Τουρκία, παρουσίασαν τις δυνατότητες του αγωγού καθώς επίσης και σχετικούς χάρτες.

Όλο αυτό αποτελεί μια εξόφθαλμη προσπάθεια του Ερντογάν να ενισχύσει τον Ερσίν Τατάρ ενόψει των λεγόμενων εκλογών στα κατεχόμενα την Κυριακή. 

Ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρθηκε και στο ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου λέγοντας ότι για την Τουρκία υπάρχουν δύο διαστάσεις.

Η μια είναι η προστασία των δικαιωμάτων και της υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας και το δεύτερο η διασφάλιση των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων σε σχέση με τους φυσικούς πόρους του νησιού.

Εξέφρασε παράπονα ότι κατά την έκφραση του ο «τουρκοκυπριακός λαός» αγνοήθηκε εκ νέου στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής.

«Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τη συνέχιση αυτής της αδικίας.

»Στο Συνέδριο της Ανατολικής Μεσογείου που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την προσεχή περίοδο, οι Τουρκοκύπριοι πρέπει να εκπροσωπούνται όπως τους αξίζει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ Τουρκοκυπριακά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν ότι κατασκευαστικά μηχανήματα εισήλθαν την ώρα που Ερντογάν και Τατάρ παρέθεταν τη διάσκεψη Τύπου στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

H Kibris Postasi δημοσιοποίησε μάλιστα σχετικές φωτογραφίες.

Κυπριακή Δημοκρατία

Την προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών εξέταζε νωρίτερα η κυπριακή κυβέρνηση σε περίπτωση που η Άγκυρα και η ψευδοκυβέρνηση των κατεχομένων, προχωρήσουν σε άνοιγμα της παραλίας που βρίσκεται κατά μήκος της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων σε μια κατ’ αρχήν επικοινωνιακή προσπάθεια ενίσχυσης της υποψηφιότητας Ερσίν Τατάρ που όμως δημιουργεί νέα τετελεσμένα και αρνητικότατες προοπτικές στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού.

Σε ανάρτηση του στο Twitter πριν την ανακοίνωση, o ψευδοπρωθυπουργός Ερσίν Τατάρ δημοσιοποιώντας μια φωτογραφία της παραλίας της Αμμοχώστου, ανέφερε τα ακόλουθα:

«Οι καλές μέρες δεν έρχονται σε εσένα, περπατάς εσύ προς αυτές».

Όπως το κυπριακό AlphaNews.live έγραφε από τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Υπουργός Εξωτερικών βρίσκονται από χθες το πρωί στα τηλέφωνα καλώντας τους συνομιλητές τους να παρέμβουν προς την Άγκυρα για να αποτρέψουν μια τέτοια εξέλιξη.

Οι εκκλήσεις τους δεν εισακούστηκαν. Η Τουρκία, όπως και με την ενεργοποίηση των S-400, κάνει ό,τι θέλει.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε τόσο με την Άγκελα Μέρκελ, η οποία έχει την κυλιόμενη Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, όσο και με τον Σαρλ Μισέλ, ενώ ο Υπουργός Εξωτερικών συνομίλησε με τον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Μηνύματα μεταφέρθηκαν και σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας όπως επίσης και άλλων χωρών-μόνιμων-μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Το αποτέλεσμα; Μηδέν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση μου με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr