Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κύπρος: Τελικά αποτελέσματα των «εκλογών» στα κατεχόμενα – Μεγάλη αποχή

Κύπρος: Τελικά αποτελέσματα των «εκλογών» στα κατεχόμενα – Μεγάλη αποχή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων στις «εκλογές» στα κατεχόμενα για την ανάδειξη του κατοχικού ηγέτη και με συμμετοχή που έφτασε το 58,21%, ο Ερσίν Τατάρ έλαβε το 32,35% των ψήφων, ο Μουσταφά Ακιντζί το 29,84%, ο Τουφάν Ερχιουρμάν το 21,68%, ο Κουντρέτ Οζερσάι το 5,74%, ο Ερχάν Αρικλί το 5,36%, ο Σερντάρ Ντενκτάς το 4,20%, ενώ οι υπόλοιποι 5 μικρότεροι υποψήφιοι κατέγραψαν πολύ μικρά ποσοστά.

Συνολικά ψήφισαν 110.779, ενώ 5.027 ήταν οι άκυρες ψήφοι.

Η ανάδειξη του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 18 Οκτωβρίου, καθώς δεν προκύπτει νικητής από τον α’ γύρο των «εκλογών».

Μήνυμα Ακιντζί να σταματήσουν οι παρεμβάσεις στα κατεχόμενα

Αυτοί που προσπαθούν να μας δουν, να μας καταλάβουν, σίγουρα απόψε το κατάλαβαν, δήλωσε ο Μουσταφά Ακιντζί, σε δήλωσή του μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου των «προεδρικών εκλογών» στα κατεχόμενα, σύμφωνα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπος με τον Ερσίν Τατάρ στον δεύτερο γύρο, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή.

Ευχήθηκε παράλληλα οι παρεμβάσεις να σταματήσουν, ενώ είπε ότι θα συνεχίσει να εξηγεί τους κινδύνους και να μιλά για ελπίδα και την εβδομάδα που έρχεται.

«Ώμο με ώμο, χέρι με χέρι θα συνεχίσουμε. Μας περιμένει μια διαδικασία με μεγαλύτερη συμμετοχή», πρόσθεσε.

Οι Τ/κ, είπε, κατάφεραν να δείξουν τη βούλησή τους στην κάλπη, είπε και πρόσθεσε ότι πίστευε και εξακολουθεί να πιστεύει ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη βούληση από εκείνη του τ/κ «λαού», κατά την έκφρασή του.

Αποτυπώθηκε στην κάλπη η βούληση των Τ/κ, δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ

To Κόμμα Εθνικής Ενότητας (KEE) κατάφερε την νίκη με 33% δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ, ο οποίος προέβη σε δηλώσεις μετά τον Μουσταφά Ακιντζί, λέγοντας ότι ο νυν Τ/κ ηγέτης κάνει δηλώσεις λες και έχει κερδίσει τις «εκλογές» και αυτό είναι ασέβεια προς τον «λαό», κατά την έκφρασή του.

Σε δηλώσεις μετά από την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου των «προεδρικών εκλογών» στα κατεχόμενα, ο κ. Τατάρ είπε ότι ο τ/κ «λαός» έδειξε την βούλησή του στην κάλπη και «πιστεύω ότι θα συνεχίσει να το κάνει». Στις 18 Οκτωβρίου θα είναι, ειπε, ο νικητής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Γιατί ζητάμε διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές

Επιμένει ο Κασσελάκης: Εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών

Κασσελάκης: «Να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός και να γίνουν εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών»

Μουράτ Γετκίν: Την 1η Απριλίου «όλοι θα ξυπνήσουμε σε μια διαφορετική Τουρκία»

Η Κωνσταντινούπολη θα κρίνει το μέλλον του Ερντογάν – Τα δυο σενάρια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr