Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μενέντεζ κατηγόρησε τον Τραμπ ότι μπλοκάρει τις κυρώσεις CAATSA στον Ερντογάν

Ο Μενέντεζ κατηγόρησε τον Τραμπ ότι μπλοκάρει τις κυρώσεις CAATSA στον Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια διαφορετική πολιτική απέναντι στην Τουρκία από τον Τζον Μπάιντεν σε περίπτωση που εκλεγεί 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών περιέγραψε μιλώντας αποκλειστικά στο MEGA και στον Πέτρο Κασφίκη ο γνωστός φιλέλληνας γερουσιαστής του Νιου Τζέρσει Μπομπ Μενέντεζ.

Ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, κατηγόρησε ευθέως τον Ντόναλντ Τράμπ ότι φρενάρει τις κυρώσεις εναντίον της Άγκυρας λόγω των προνομιακών σχέσεων που έχει με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πιστεύετε πως ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο μόνος λόγος που οι κυρώσεις CAATSA (Πράξη Αντιμετώπισης των Εχθρών της Αμερικής μέσω Κυρώσεων) δεν έχουν ενεργοποιηθεί ακόμα; Μπορείτε να διαβεβαιώσετε τους Αμερικανούς ψηφοφόρους πως μια κυβέρνηση Τζο Μπάιντεν θα εφαρμόσει την αμερικανική νομοθεσία και τελικά θα επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία;

«Είναι η κυβέρνηση ως το εκτελεστικό σκέλος που δεν επέβαλλε των νόμο των ΗΠΑ, εφαρμόζοντας τις κυρώσεις για τις οποίες καλεί και το Κογκρέσο και ο νόμος.

»Το Κογκρέσο δεν μπορεί να είναι εκείνο που εφαρμόζει τον νόμο, μόνο το εκτελεστικό σκέλος μπορεί.

»Γι’ αυτό πρέπει να είναι ο πρόεδρος Τραμπ για όποιο λόγο, όποιες κι αν είναι οι δεσμεύσεις που έχει με τον πρόεδρο Ερντογάν.

»To όποιο προσωπικό συμφέρον μπορεί να έχει σε αυτό το θέμα και σε πολλά άλλα με τον Ερντογάν είναι το εμπόδιο.

»Όπως είπα ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν δεν έχει αυτές τις προκλήσεις, δεν θα έχει αυτά τα εμπόδια και πιστεύω πως τελικά θα πει στην Τουρκία ξεφορτωθείτε τους S-400 ή θα υποστείτε τις αμερικανικές κυρώσεις».

Υπάρχει πολλή ρητορική, ειδικά από το Κογκρέσο αλλά μεγάλος δισταγμός από τον Λευκό Οίκο και το υπουργείο Εξωτερικών να ζητήσει από την Τουρκία να λογοδοτήσει. Μπορούμε να περιμένουμε πως μια κυβέρνηση Μπάιντεν θα κάνει το επόμενο βήμα και θα περάσει από τα λόγια στις πράξεις;

«Ναι πιστεύω πως ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν και μια κυβέρνηση Μπάιντεν ως πρόεδρος θα προχωρήσει σε δράση.

»Πρώτα απ όλα πιστεύω πως θα δείτε ένα Κογκρέσο που θα συνεχίσει να προωθεί τέτοιες ενέργειες».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr