Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερντογάν: Οι Αρμένιοι πρέπει να μάθουν από την ήττα τους

Ερντογάν: Οι Αρμένιοι πρέπει να μάθουν από την ήττα τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε άκρως προκλητικό σχόλιο με το οποίο εξύμνησε τον Ενβέρ Πασά, τον «αρχιτέκτονα» της γενοκτονίας των Αρμενίων του 1915, προχώρησε ο Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του στο πλαίσιο επίσκεψής του στο Αζερμπαϊτζάν.

Αναφέρθηκε στις πρόσφατες εχθροπραξίες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ με προσβλητικά και προκλητικά σχόλια για τους Αρμένιους, ενώ έκανε και έμμεση αναφορά στη γενοκτονία του 1915.

Όπως μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Ερντογάν μίλησε για τη νίκη των Αζέρων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά πως «οι Αρμένιοι πρέπει να μάθουν από την ήττα» τους, καθώς επίσης εξύμνησε τον Ενβέρ Πασά, ο οποίος ήταν ο κύριος υπεύθυνος για τη Γενοκτονία του 1915.

Ο Τούρκος Πρόεδρος τόνισε τα εξής:

«Οι Αρμένιοι και οι ηγέτες τους πρέπει να είναι ορθολογικοί και να πάρουν μαθήματα από τα πρόσφατα γεγονότα, ειδικά από τον πόλεμο του Καραμπάχ, και αν συμβεί αυτό, θα υπάρξει μια νέα εποχή που θα είναι διαφορετική στην περιοχή που έχει βιώσει πολλούς πολέμους τις τελευταίες δεκαετίες».

Στη συνέχεια ο ίδιος τόνισε πως «ο αγώνας δεν έχει τελειώσει».

Η Τουρκία θα μπορούσε να ανοίξει τα χερσαία σύνορά της με την Αρμενία για πρώτη φορά μετά τις αρχές της δεκαετίας του 1990 αν η αρμενική κυβέρνηση λάβει θετικά μέτρα για την περιφερειακή ειρήνη, δήλωσε ακόμη από το Μπακού ο Τούρκος πρόεδρος προσθέτοντας ότι συζήτησε σχετικά με τη δημιουργία μιας πλατφόρμας περιφερειακής συνεργασίας έξι χωρών με τον Αζέρο ομόλογό του.

Ο Ερντογάν, που ταξίδεψε στο Μπακού για να σηματοδοτήσει τη νίκη του Αζερμπαϊτζάν σε έναν πόλεμο για τον διαφιλονικούμενο θύλακα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ζήτησε εκ νέου νωρίτερα σήμερα αλλαγή ηγεσίας στην Αρμενία.

Μιλώντας μαζί με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ, ο Ερντογάν είπε ότι η διαφωνία του έγκειται στην ηγεσία της Αρμενίας και όχι στον λαό της.

Η Αρμενία θα μπορούσε να συμμετάσχει στην προγραμματισμένη περιφερειακή πλατφόρμα μαζί με την Τουρκία, τη Ρωσία, το Ιράν, το Αζερμπαϊτζάν και τη Γεωργία εάν συνέβαλε στην περιφερειακή ειρήνη, είπε.

Η Τουρκία έκλεισε τα σύνορά της με την Αρμενία το 1993 προς υποστήριξη του Αζερμπαϊτζάν κατά τη διάρκεια του πολέμου κατά του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση μου με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr