Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν χρωστά μισθούς πέντε μηνών στους τζιχαντιστές στη Λιβύη – Ξεσηκώθηκαν (βίντεο)

Ο Ερντογάν χρωστά μισθούς πέντε μηνών στους τζιχαντιστές στη Λιβύη – Ξεσηκώθηκαν (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ερντογάν μπορεί να διακηρύττει ότι θα… κατακτήσει τον κόσμο αλλά από ό,τι φαίνεται δεν έχει αρκετά λεφτά να πληρώνει τους τζιχαντιστές του στην ώρα τους. Δεν είναι η πρώτη φορά που τους καθυστερεί μισθούς, τώρα όμως από ό,τι φαίνεται το κακό παράγινε.

Έτσι, αυτές τις ημέρες δεκάδες τζιχαντιστές μισθοφόροι, που έστειλε ο Ερντογάν στη Λιβύη, διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την πολύμηνη καθυστέρηση στις καταβολές των μισθών τους.

Η διαμαρτυρία τους εκδηλώθηκε εντός του χώρου της Αστυνομικής Ακαδημίας της Τρίπολης, σύμφωνα με ένα βίντεο που διέρρευσε μέσα από τους στρατώνες και μεταδόθηκε από το «Al-Saa’a 24».

Ενημερωμένες πηγές ανέφεραν στο ειδησεογραφικό κανάλι ότι τα οικονομικά είναι ο λόγος της αναταραχής, καθώς οι μισθοί των μισθοφόρων έχουν καθυστερήσει τους τελευταίους πέντε μήνες.

Οι πηγές επεσήμαναν ότι τα χρωστούμενα στους τζιχαντιστές μισθοφόρους ανήλθαν σε 10.000 δολάρια στον καθένα.

Πρόκειται για άνδρες της τουρκμενικής Ταξιαρχίας Αλ Χάμζα.

Οι Τουρκμένοι είναι τουρκική μειονότητα στη βορειοδυτική Συρία και στο βορειοδυτικό Ιράκ.

Ο Ερντογάν εξοπλίζει αυτούς τους Τουρκμένους στη Συρία, ως στρατό ατάκτων και επίσης από τις γραμμές τους στρατολογεί εθελοντές για τη Λιβύη και το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Οι ίδιοι είναι συνήθως υπερήφανοι που υπηρετούν τον Ερντογάν και το νεο-οθωμανικό του όραμα, αρκεί να πληρώνονται στην ώρα τους.

Οι τουρκμενικές και φιλοτουρκικές ισλαμιστικές παραστρατιωτικές μονάδες στη Συρία έχουν συγκροτήσει τον λεγόμενο Συριακό Εθνικό Στρατό (όπως μετονομάστηκε ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός – FSA) του ψευδοκράτους της «συριακής» αντιπολίτευσης στα κατεχόμενα από την Τουρκία εδάφη της βόρειας Συρίας υπό την ψευδοδιοίκηση της λεγόμενης «Συριακής Μεταβατικής Κυβέρνησης».

Η Τουρκία υποστηρίζει την ισλαμιστική Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) με έδρα την Τρίπολη με όπλα και ξένους μισθοφόρους ενάντια στον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) με έδρα την Ανατολή, με επικεφαλής τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Την Κυριακή, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) δήλωσε ότι υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες που επιβεβαιώνουν την πρόθεση της Τουρκίας να στείλει μια νέα παρτίδα μισθοφόρων στη Λιβύη τις επόμενες ημέρες.

Το Παρατηρητήριο ισχυρίστηκε ότι από τα μέσα Νοεμβρίου, η Άγκυρα σταμάτησε την επιστροφή στη Συρία τζιχανιστών που έληξε η θητεία τους στη Λιβύη.

Αυτό συμβαίνει παρά τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για μια πολιτική λύση, μετά τη συμφωνία εκεχειρίας του Οκτωβρίου στη Γενεύη.

Επισήμανε ότι ο αριθμός των μισθοφόρων που έχουν μεταφερθεί συνολικά στη Λιβύη εκτιμάται σε 18.000, με 350 να είναι κάτω των δεκαοκτώ ετών.

Η δημοσίευση του Παρατηρητηρίου ανέφερε ότι 10.750 έχουν γυρίσει στη Συρία μετά το τέλος των συμβάσεών τους και αφού εξοφλήθηκαν.

Ο αριθμός των τζιχαντιστών που σκοτώθηκαν σε μάχες στη Λιβύη έφτασε τους 496 άνδρες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr