ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Με εκρηκτικό παρελθόν η 56χρονη δασκάλα γιόγκα που έβαζε φωτιά σε αυτοκίνητα
DW: Τι γνωρίζουν οι γερμανικές Αρχές για την 16χρονη Λόρα
«Εκρηκτική» δασκάλα της γιόγκα: Η 56χρονη μπαινόβγαινε σε ψυχιατρείο
Έλληνας Σμήναρχος κατάσκοπος της Κίνας - Τι ομολόγησε
Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας συνελήφθη για κατασκοπεία - Διακινούσε ΝΑΤΟϊκά σχέδια στην Κίνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Στην Τσεχία και σε άλλες τέσσερις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προτάθηκαν ξεχωριστές συμφωνίες για το εμβόλιο της AstraZeneca, εκτός του πλαισίου συμφωνιών, όπως αποκάλυψε ο Τσέχος πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις.
Η δήλωση του Μπάμπις εγείρει ερωτήματα αναφορικά με την τακτική της εταιρείας στον απόηχο της διαμάχης με την ΕΕ για την καθυστερημένη παράδοση των δόσεων, η οποία έχει εκτροχιάσει αρκετά εμβολιαστικά προγράμματα στις χώρες του μπλοκ.
«Ενώ η AstraZeneca αρνείτο να παραδώσει στην ΕΕ 80 εκατομμύρια δόσεις, λάβαμε επανειλημμένα προσφορές του εμβολίου.
»Όχι μόνο εγώ, αλλά τρεις ακόμη πρωθυπουργοί στην Ευρώπη, ακόμη και πριν από την έναρξη των παραδόσεων» είπε ο Τσέχος πρωθυπουργός, σύμφωνα με το Euractiv.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι η προσφορά έγινε από μία εταιρεία, σε ρόλο μεσάζοντα από το Ντουμπάι, με προπληρωμή του 50%, ενώ παραδέχτηκε ότι υπό όρους θα αποδεχόταν την προσφορά:
«Πιστέψτε με, σίγουρα θα αξιοποιούσαμε την ευκαιρία, εάν ήταν ρεαλιστική. Αλλά δεν μπορούσαμε να την αντέξουμε.
»Φυσικά έχουμε και κάποιες ευρωπαϊκές συμφωνίες και οφείλουμε να τις σεβαστούμε», πρόσθεσε.
Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό είναι η τιμή των εμβολίων στις προσφερόμενες χωριστές συμφωνίες, αλλά εκτιμάται ότι ήταν υψηλή.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε άγνοια για παρόμοια περιστατικά.























































