Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είπε ο Αλμπέρτος Μπούρλας για τον εμβολιασμό των παιδιών

Τι είπε ο Αλμπέρτος Μπούρλας για τον εμβολιασμό των παιδιών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το εμβόλιο θα μπορεί να χορηγηθεί σε παιδιά 12 έως 16 ετών «μέσα στις επόμενες εβδομάδες», εφόσον λάβει την έγκριση από τις αρμόδιες Αρχές, είπε ο CEO της Pfizer Αλμπέρτος Μπούρλας στo ισραηλινό «Κανάλι 12».

Ο κ. Μπούρλας τόνισε επίσης ότι, μόλις ληφθεί η έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων, ο εμβολιασμός των παιδιών κάτω των 16 ετών θα ξεκινήσει άμεσα ενώ τα μικρότερα παιδιά θα εμβολιαστούν έως το τέλος του έτους.

Όπως είναι γνωστό, η Pfizer έχει ξεκινήσει κλινική έρευνα σε 2000 παιδιά ηλικίας από 12 έως 16 ετών – και προσδοκά να λάβει επείγουσα έγκριση για την χρήση του εμβολίου της και για αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα στο Ισραήλ χορηγήθηκε το εμβόλιο των Pfizer/BionTech σε 600 παιδιά ηλικίας από 12 έως 16 ετών τα οποία πάσχουν από σοβαρές ασθένειες και επομένως θεωρούνται υψηλού κινδύνου , εφόσον νοσήσουν με κορωνοϊό.

Όπως ανακοινώθηκε από τις ισραηλινές Αρχές, το εμβόλιο αποδείχθηκε ασφαλές – καθώς δεν παρουσιάστηκαν σοβαρές παρενέργειες.

«Εκατοντάδες παιδιά, ηλικίας μεταξύ 12 και 16 ετών που έλαβαν το εμβόλιο των Pfizer/BioNtech στο Ισραήλ δεν παρουσίασαν σοβαρές παρενέργειες», είχε δηλώσει την Δευτέρα υψηλόβαθμος Ισραηλινός αξιωματούχος στη βρετανική εφημερίδα Guardian.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός «Pfizer» πρόκειται να ξεκινήσει και άλλη μελέτη με τη συμμετοχή παιδιών ηλικίας από 5 έως 12 ετών, σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, οι εμβολιασμοί αυτής της ηλικιακής ομάδας θα μπορούσαν να ξεκινήσoυν -αν όλα πάνε καλά- στα τέλη του 2020.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Στη Λάρισα οι νεκροί του κορωνοϊού δεν έχουν «λιώσει» – Στο Νέο Κοιμητήριο σταμάτησαν οι εκταφές

Χειροπέδες σε 43χρονο που υποκινούσε βία κατά των ομοφυλόφιλων μέσω social media

Εμβόλια Covid: Έχουν τελικά σπάνιες αλλά σοβαρές παρενέργειες σύμφωνα με παγκόσμια μελέτη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr