Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πραξικόπημα καταγγέλει ο Μαδούρο, 5 οι νεκροί των διαδηλώσεων

Πραξικόπημα καταγγέλει ο Μαδούρο, 5 οι νεκροί των διαδηλώσεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ως επίμονη προσπάθεια πραξικοπήματος χαρακτηρίζει τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα ο πρόεδρος Νίκολας Μαδούρο, προειδοποιώντας ότι όλοι οι «φασίστες» -όπως αποκάλεσε τους ηγέτες της αντιπολίτευσης- θα φυλακιστούν, ακολουθώντας τον δρόμο του Λεοπόλδο Λόπεζ που συνελήφθη την Τρίτη.

«Είμαστε αντιμέτωποι με ένα επίμονο πραξικόπημα που ξεκίνησε ενάντια στη Βενεζουέλα» ανέφερε ο πρόεδρος Μαδούρο και συμπλήρωσε:

«Ο επικεφαλής του φασιστικού στρατοπέδου έχει ήδη φυλακιστεί και θα κάνω το ίδιο σε όλους τους φασίστες όπου κι αν βρίσκονται. Δεν θα αποδεχθώ τις προκλήσεις κατά του λαού της Βενεζουέλας».

Ο Μαδούρο επέρριψε την ευθύνη για την φονική βία σε «ένοπλους μασκοφόρους άνδρες οι οποίοι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη» και κάλεσε τους ηγέτες της αντιπολίτευσης για σταματήσουν τις διαδηλώσεις και τη βία. «Πάω να αγωνιστώ για τη δημοκρατία», είπε.

benezouela-nekri-diadilotria

21χρονη «βασίλισσα της ομορφιάς» το πέμπτο θύμα της πολιτικής βίας

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό ανάμεσα στα θύματα των διαδηλώσεων είναι και μία 21χρονη «βασίλισσα της ομορφιάς» η Χενέσις Καρμόνα, η οποία πέθανε στο νοσοκομείο της πόλης Βαλένθια εξαιτίας τραυμάτων που υπέστη στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. Η Καρμόνα – το πέμπτο θύμα της πολιτικής βίας στη Βενεζουέλα- ήταν φοιτήτρια Κοινωνικών Επιστημών και τραυματίστηκε από σφαίρα στο κεφάλι κατά τις διαμαρτυρίες για τη σύλληψη του Λόπεζ. Είχε ψηφιστεί ως Μις Τουρισμός στην περιοχή Καραμπόμπο της Βενεζουέλας.

Η αντιπολίτευση κατήγγειλε ότι η διαδήλωση κατά της κυβέρνησης στη Βαλένθια δέχτηκε επίθεση από ένοπλους υποστηρικτές της κυβέρνησης, οι οποίοι τραυμάτισαν επίσης επτά μαθητές.

Και στη φημισμένη πόλη της Βενεζουέλας, το Μαρακαΐμπο, στα δυτικά της χώρας, ένας ρωμαιοκαθολικός ιερέας, ο Χοσέ Παλμάρ πολέμιος της κυβέρνησης, ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς, όπως ο ίδιος κατήγγειλε, όταν προσπάθησε να αποτρέψει την καταστολή μια μαθητικής αντικυβερνητικής διαδήλωσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

8.000 μετανάστες από Βενεζουέλα, Κούβα και Μεξικό κατευθύνονται προς τα αμερικανικά σύνορα

DW: Αρνητικά σχόλια για τη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι σε Βενεζουέλα και Μαδούρο

Βενεζουέλα: Τέλος ο Γκουαϊδό – Τον καθαίρεσε η παράταξή του

Η Τουρκία ζήτησε άρση κυρώσεων σε Ιράν και Βενεζουέλα λόγω ενεργειακής κρίσης

Ο ξαφνικά «απαραίτητος» Μαδούρο με πετρέλαιο για τη «δίψα»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr