Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν ψάχνει άλλον υπουργό Εξωτερικών για να τον σώσει από την οργή των ΗΠΑ

Ο Ερντογάν ψάχνει άλλον υπουργό Εξωτερικών για να τον σώσει από την οργή των ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Καθώς ο Ταγίπ Ερντογάν προχωράει σε διάφορες… καταστροφικές αλλαγές τον τελευταίο καιρό στην απέλπιδα προσπάθεια διάσωσης της οικονομίας και ανεύρεσης τρόπων εξόδου απ’ τη διεθνή απομόνωση στην οποία μόνος του έχει οδηγήσει την Τουρκία, αυξάνονται οι φήμες και για ανασχηματισμό της κυβέρνησής του.

Οι φήμες διογκώθηκαν στις 25 Μαρτίου καθώς το Συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ και η εκεί ομιλία του Ερντογάν, έδωσαν ώθηση σε αρθρογράφους να μιλούν για «άμεσα επικείμενο ανασχηματισμό».

Δυο ονόματα ξεχωρίζουν στα σενάρια: Αυτό του γαμπρού του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, τον οποίον ο ίδιος είχε εκδιώξει σε μια από τις πολλές κινήσεις βελτίωσης της οικονομικής πολιτικής και διάσωσης της λίρας, αλλά και της πρώην πρωθυπουργού της χώρας Τανσού Τσιλέρ.

Για τον εξαφανισμένο από προσώπου γης Αλμπαϊράκ οι πληροφορίες των τουρκικών ΜΜΕ τον ήθελαν να επανεμφανίζεται «πανηγυρικά» στο συνέδριο του κόμματος. Αυτό δεν έγινε.

Ωστόσο, οι φήμες επιμένουν για πιθανή υπουργοποίησή του με πιθανότερο να του δοθεί το υπουργείο Ενέργειας, όπως γράφει μεταξύ άλλων η WanHaber.

Όσο για την παλιά γνώριμη της Ελλάδας, την πρώην πρωθυπουργό, Τανσού Τσιλέρ, οι φήμες την θέλουν να παίρνει τη θέση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με όσα γράφει ο αρθρογράφος της Sozcu, Ραχίμ Τουράν, «κυκλοφορούν παράξενες ειδήσεις» στο εσωτερικό του AKP που κάνουν λόγο για αντικατάσταση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου από την πρώην πρωθυπουργό της χώρας.

Όπως σημειώνει ο Τουράν, η Τσιλέρ θεωρείται ότι έχει δημιουργήσει καλές σχέσεις με το τουρκικό λόμπι στις ΗΠΑ.

Με την υπουργοποίησή της στο ΥΠΕΞ ο Ερντογάν θέλει να ξεπεράσει το χάσμα που τον χωρίζει από τον πρόεδρο Μπάιντεν και να επιχειρήσει να χτίσει μια γέφυρα επικοινωνίας με την νέα αμερικανική διοίκηση.

Σχόλια και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολιάζουν καυστικά μια ενδεχόμενη επιστροφή της Τανσού Τσιλέρ, της πρώην πρωθυπουργού που ευρέως της αποδίδονται ισχυρότατες σχέσεις με τη διαφθορά και τον χρηματισμό….

Μάλιστα, μια ανάρτηση συνοδεύεται από βίντεο τηλεοπτικής εκπομπής στην οποία οι συνομιλητές ξεσπούν σε γέλια όταν ακούγεται το όνομα της Τσιλέρ προς υπουργοποίηση… με το επιχείρημα ότι θα βοηθήσει στη βελτίωση των σχέσεων και με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Πάντως το όνομα της Τανσού Τσιλέρ δεν φαίνεται να είναι το μοναδικό που έχει πέσει στο τραπέζι.

Ένα ακόμα όνομα που συζητιέται είναι αυτό του εκπροσώπου του Τούρκου προέδρου Ιμπραήμ Καλίν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr