ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Ιρανικό τελεσίγραφο στον Τραμπ: «Αν μας χτυπήσετε, τινάζουμε στον αέρα την ενέργεια του Κόλπου»
Έντονη αντιπαράθεση Τραμπ-Χέγκσεθ για τις ελλείψεις πυραύλων που περιορίζουν τα πλήγματα στο Ιράν
Στην τελική ευθεία ο υπερ-πύργος Trump στο Ντουμπάι: Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο του 1 δισ. δολαρίων
Έξι χρόνια από τη μερική οριοθέτηση ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου - Νίκος Δένδιας: «Κατοχυρώσαμε το εθνικό συμφέρον»
ΕΛ.Α.Σ.: Ο Μητσοτάκης ζητά και τρίτη τετραετία για ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ τίποτα! - Τα ψέματά του για τη βιομηχανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Μια εντυπωσιακή πομπή έλαβε χώρα στο Κάιρο το Σάββατο καθώς 22 μούμιες Φαραώ, αρχαίων βασιλέων της Αιγύπτου, μεταφέρθηκαν από το παλιό αρχαιολογικό μουσείο στην πλατεία Ταχρίρ, στο νέο Εθνικό Μουσείο του Αιγυπτιακού Πολιτισμού στη Φουστάτ που βρίσκεται σε απόσταση 5 χιλιομέτρων περίπου.
Η μεταφορά έγινε με κάθε μεγαλοπρέπεια κατά μήκος του Νείλου.
Οι 22 μούμιες, 18 βασιλέων και 4 βασιλισσών, τοποθετήθηκαν σε κάψουλες με άζωτο εντός ειδικών οχημάτων που είχαν κατασκευαστεί έτσι ώστε να μην υπάρξει ο παραμικρός κραδασμός.
Είχαν ανακαλυφθεί το 1881 και το 1898 στο Λούξορ και στην γειτονική Κοιλάδα των Βασιλέων.
Στο νέο μουσείο που έφτασαν έχει κατασκευαστεί ειδική αίθουσα για την έκθεσή τους όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ψευδαίσθηση ότι βρίσκονται ξανά στην Κοιλάδα των Βασιλέων.
Η εκδήλωση αποτέλεσε ένα είδος διαφημιστικής καμπάνιας για την Αίγυπτο που θέλει να στείλει το μήνυμα ότι είναι μια ασφαλής χώρα, έτοιμη να δεχτεί επισκέπτες μετά την πανδημία του κορωνοϊού.























































