ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Καμισλί, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ρωσία, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Χασάκα,


















































Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο - Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή
Υποκρισία στην ΕΕ: Διαφθορά και ξένη επιρροή πίσω από την επιλεκτική αναγνώριση της Παλαιστίνης
Ο Σαμαράς ΔΕΝ είχε αφήσει τίποτα στο Μαξίμου για τον Τσίπρα - Οι «γαλάζιες ακρίδες» τα είχαν πλιατσικολογήσει όλα!
Ο Νίκος Δένδιας τρομάζει τους Τούρκους - Το υπ. Άμυνας της Τουρκίας απαντά στο Δόγμα Δένδια
Φήμες για δολοφονία του οπλαρχηγού Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ στην Ανατολική Ράφα που πολεμά τη Χαμάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σφοδρές ένοπλες συγκρούσεις ξέσπασαν την Τρίτη μεταξύ των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας, γνωστών ως Ασαγίς και της συριακής φιλοκυβερνητικής πολιτοφυλακής των Εθνικών Αμυντικών Δυνάμεων στην πόλη Καμισλί στη βορειοανατολική Συρία.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) μετέδωσε ότι ένα μέλος των Κούρδων αστυνομικών Ασαγίς σκοτώθηκε και πολλοί τραυματίστηκαν.
Από την πλευρά των φιλοκυβερνητικών Εθνικών Αμυντικών Δυνάμεων πέντε παραστρατιωτικοί σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν.
Η ρωσική στρατονομία στην περιοχή παρενέβη για τον τερματισμό της θανατηφόρας σύγκρουσης και την επίλυση των διαφορών ειρηνικά, ανέφεραν πηγές.
Οι ντόπιοι είπαν στους δημοσιογράφους ότι άκουσαν τεράστιες εκρήξεις που σήμαινε ότι χρησιμοποιήθηκαν βαριά όπλα στη μάχη.
Το SOHR μετέδωσε ότι το συριακό καθεστώς έστειλε οπλισμό για να ενισχύσει τις Εθνικές Αμυντικές Δυνάμεις, που χρησιμοποίησαν αντιαρματικά RPG και χειροβομβίδες κατά των Κούρδων.
Σύμφωνα με Κούρδους μιντιακούς ακτιβιστές, οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν και την Τετάρτη το πρωί.
Η Καμισλί είναι μία παραμεθόριος πόλη που λειτουργεί ως πρωτεύουσα των Κούρδων της Συρίας.
Δεν έπεσε ποτέ στους τζιχαντιστές για αυτό και κάποιες συνοικίες της μαζί με το αεροδρόμιο ελέγχονται από τους κυβερνητικούς.
Το μεγαλύτερο μέρος της πόλης είναι υπό κουρδικό έλεγχο.
Όλα τα χρόνια του πολέμου στη Συρία, στην Καμισλί επικρατεί μία εύθραυστη συνύπαρξη μεταξύ των Κούρδων αυτονομιστών και των πιστών δυνάμεων στο καθεστώς της Δαμασκού.
Renewed clashes between the #Asayish and National Defense in #Syria's #Qamishli pic.twitter.com/2RQvZoDxhK
— NORTH PRESS AGENCY – ENGLISH (@NPA_English) April 21, 2021























































