Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν θέλει την Ιερουσαλήμ και ψέλνει ο ίδιος για την «απελευθέρωσή» της (βίντεο)

Ο Ερντογάν θέλει την Ιερουσαλήμ και ψέλνει ο ίδιος για την «απελευθέρωσή» της (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ανάρτηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να… τραγουδάει στομφωδώς για την Ιερουσαλήμ έκανε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουκίας Γιαβούζ Σελίμ Κιράν που την περασμένη εβδομάδα έκανε προκλητικές δηλώσεις σε Θεσσαλονίκη και Θράκη έπειτα από εντολή του Τούρκου προέδρου.

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο Μανώλης Κωστίδης, τo βίντεο του υφυπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας με τον Ερντογάν τιτλοφορείται «Τρομοκρατία του Ισραήλ» και έχει hashtag #ΚράτοςτρομοκρατήςτοΙσραήλ. 

Οι στίχοι του τραγουδιού που τραγουδάει – απαγγέλλει ο Ερντογάν:

«Έι Ιερουσαλήμ, έι το άρωμα των προφητών/ Έι η αυλή, πιο κοντινή αυλή στους ουρανούς/ Έι το μαργαριτάρι των πόλεων! Έχουν πόνο οι πέτρες του δρόμου, όπως και ο ήχος του μουεζίνη/ Έι Ιερουσαλήμ η πιο πονεμένη πόλη, ποιος σταματάει τον εχθρό για σένα/ Έι το κολιέ των θρησκειών, ποιος σβήνει τα αίματα από τους τοίχους; Ποιος σώζει τον Ιησού από αυτούς που τον δολοφόνησαν; Ποιος σώζει την ανθρωπότητα/ Έι Ιερουσαλήμ! Έι πόλη μου! Έι αγάπη μου!».

Στο βίντεο εμφανίζονται φωτογραφίες της οθωμανικής Ιερουσαλήμ και ακούγεται η φωνή του Ερντογάν συνοδευόμενη από παραδοσιακή τουρκική μουσική.

Ωστόσο, με το βίντεο αυτό η κυβέρνηση Ερντογάν έβαλε αυτογκόλ: Σε πολλές από τις φωτογραφίες της Ιερουσαλήμ εμφανίζονται σημαίες με την ημισέληνο και το αστέρι από τις αρχές του αιώνα, όταν τα Ιεροσόλυμα και η Παλαιστίνη ήταν μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, κάτι που ίσως προκαλέσει το λιγότερο καχυποψία στους Άραβες αντί να ενισχύσει τους δεσμούς Τούρκων – Αράβων όπως πιθανότατα επιθυμεί η Άγκυρα.

Επίσης, το βίντεο αυτό επιβεβαιώνει απροκάλυπτα ότι η Τουρκία υποκινεί την επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη με στόχο το Ισραήλ.

Ο Τούρκος πρόεδρος έχει μιλήσει με τον Παλαιστίνιο ομόλογό του, αλλά και τον επικεφαλής τρομοκράτη που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, αλλά δεν είχε καμία επικοινωνία με τους Ισραηλινούς. 

Σημειώνεται ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία είχε υπό τον έλεγχο της την Ιερουσαλήμ και μεγάλο μέρος της Μέσης Ανατολής από το 1516 έως το 1917.

Μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο η Μεγάλη Βρετανία πήρε τον έλεγχό της έως την ανακήρυξη του Ισραήλ ως ανεξάρτητου κράτους το 1948.

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν έκρυψε ποτέ ότι εποφθαλμιά την Ιερουσαλήμ και ότι τη θεωρεί τουρκικό έδαφος.

Την Κυριακή, από τους μιναρέδες της Αγίας Σοφίας, κηρύχθηκε τζιχάντ για την «απελευθέρωση της Ιερουσαλήμ από τους τυράννους»

Δείτε το προκλητικό βίντεο των Τούρκων με τη φωνή του Ερντογάν να ψέλνει για την Ιερουσαλήμ:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Οι γαλλικές Αρχές απέλασαν ιμάμη που υποστήριζε τους τζιχαντιστές – Το κήρυγμα μίσους

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr