Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο πρόεδρος και η ΥΠΕΞ της Λιβύης στα Εμιράτα: «Τα ΗΑΕ ήταν πάντα δίπλα στον λαό της Λιβύης»

Ο πρόεδρος και η ΥΠΕΞ της Λιβύης στα Εμιράτα: «Τα ΗΑΕ ήταν πάντα δίπλα στον λαό της Λιβύης»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο μεταβατικός πρόεδρος της Λιβύης, Μοχάμεντ Γιουνές Μένφι, η μεταβατική υπουργός Εξωτερικών της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, Νάτζλα Μανγκούς, καθώς και ο Αρχηγός Πληροφοριών έφτασαν το Σάββατο στο Αμπού Ντάμπι, για να συναντηθούν με τον πρίγκιπα διάδοχο και ισχυρό άνδρα των Εμιράτων (ΗΑΕ), Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν.

Η επίσκεψη στοχεύει στην αύξηση της συνεργασίας και σε περισσότερες διμερείς σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Λιβύης.

Η υπουργός Εξωτερικών Νάτζλα Μανγκούς συζήτησε με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΑΕ, Αμπντουλάχ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ της Λιβύης και των ΗΑΕ.

Σύμφωνα με το εμιρατιανό πρακτορείο ειδήσεων, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας στο Αμπού Ντάμπι.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν τις αδελφικές σχέσεις μεταξύ των ΗΑΕ και της Λιβύης και τη βελτίωσή τους.

Συζήτησαν επίσης τις εξελίξεις στη Λιβύη και τη σημασία της παροχής στήριξης στην προσωρινή κυβέρνηση κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής φάσης και τις προετοιμασίες για τις εκλογές, που έχουν οριστεί για τον Δεκέμβριο του 2021.

Ο σεΐχης Αμπντουλάχ χαιρέτισε την επίσκεψη της Μανγκούς και τόνισε τους βαθύτερους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και την επιθυμία τους να τις ενισχύσουν με τρόπο που θα ωφελήσει τους λαούς τους.

Εξέφρασε την υποστήριξη των ΗΑΕ σε όλες τις ειλικρινείς προσπάθειες, οδηγώντας σε μια ασφαλή, σταθερή και ευημερούσα Λιβύη, προσθέτοντας ότι τα ΗΑΕ ήταν πάντα δίπλα στον λαό της Λιβύης για να υλοποιήσει τις προσδοκίες του για σταθερότητα, ανάπτυξη και ευημερία.

Ο σεΐχης Αμντουλάχ επαίνεσε τις προσπάθειες που καταβάλλει η μεταβατική κυβέρνηση και εξήρε τα μέτρα που έλαβε για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της σταθερότητας στη Λιβύη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Παραιτήθηκε ο Ειδικός Απεσταλμένος του ΟΗΕ για Λιβύη: Οι Λίβυοι ηγέτες μοιάζουν «ικανοποιημένοι με το τρέχον αδιέξοδο»

Ελλάδα-ΗΑΕ: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο τραπέζι Μητσοτάκη και του υπουργού Βιομηχανίας των Εμιράτων

Λιβύη: Το εφετείο της Τρίπολης ακύρωσε το ψευδομνημόνιο της έκπτωτης κυβέρνησης Ντμπεϊμπά με την Τουρκία

Ο Φιντάν στη Λιβύη με τον έκπτωτο απατεώνα Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά

Το έκπτωτο καθεστώς της Τρίπολης προσπαθεί να επαναφέρει το παράνομο και ανυπόστατο μνημόνιο ΑΟΖ με την Τουρκία – Η απάντηση της Ελλάδας στον ΟΗΕ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr