Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τρόμος για τον Έμπολα – Μπορεί να μεταδίδεται σύντομα και από αέρος

Τρόμος για τον Έμπολα – Μπορεί να μεταδίδεται σύντομα και από αέρος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Παγκόσμιος συναγερμός για ανεξέλεγκτη εξάπλωση του ιού Έμπολα έχει σημάνει στις αρμόδιες αρχές. Την ώρα που στην δυτική Αφρική τουλάχιστον 3.338 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, το κρούσμα σε αμερικανικό έδαφος και οι ισχυρισμοί επικεφαλής του ΟΗΕ για τον Έμπολα, Άντονι Μπάνμπουρι, σύμφωνα με τον οποίο ο ιός Έμπολα μπορεί να μεταλλαχθεί και το νέο στέλεχος θα μπορεί να μεταδίδεται από αέρος έχουν σκορπίσει τον πανικό.

Σύμφωνα με το βρετανικό Telegraph, στον οποίο μίλησε ο Μπάνμπουρι γίνονται προσπάθειες να προλάβουν τυχόν μετάλλαξη του ιού Έμπολα, καθώς σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η εξάπλωσή του και ιδιαιτέρως η αντιμετώπισή του θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη.

«Οσο περισσότερο μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο και “φιλοξενείται” στη Δυτική Αφρική, υπάρχουν ακόμα μεγαλύτερες πιθανότητες να μεταλλαχθεί», δήλωσε, διευκρινίζοντας ότι το σενάριο μετάλλαξης δεν είναι το πιθανότερο, αλλά σίγουρα δεν είναι και απίθανο.

Οι ίδιες ακριβώς ανησυχίες εκφράζονται και από τους αμερικανικούς New York Times, στους οποίος ο διευθυντής Ερευνητικού Κέντρου Λοιμωδών Νοσημάτων της Μινεσότα Μάικλ Όστερχολμ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι όντως υπάρχει η πιθανότητα ο ιός να μεταλλαχθεί και να μπορεί να μεταδίδεται από τον αέρα.

«Σε αυτή την περίπτωση κάποιος μπορεί να κολλήσει τον ιό Έμπολα ακόμα και με την αναπνοή» σημείωσε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας μάλιστα ότι η εξάπλωσή του σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο σε ολόκληρο τον πλανήτη θα μπορούσε να γίνει μέσα σε λίγες μόλις ημέρες, όπως συνέβη και με τον Η1Ν1.

Την ίδια ώρα στην Αμερική διαπιστώθηκε ότι ο αμερικανός που έχει προσβληθεί από τον ιό και νοσηλεύεται στο Ντάλας του Τέξας, είχε έρθει σε επαφή με περισσότερους από 80 ανθρώπους, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων στο NBC, ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για μόλις 18.

Ο Ντάνκαν είναι ο πρώτος άνθρωπος στις ΗΠΑ που διαγνώστηκε ότι έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα, αφού ταξίδεψε στη Λιβερία. Εισήχθη την Κυριακή στο νοσοκομείο Texas Health Presbyterian Hospital του Ντάλας, αφού λίγες ημέρες νωρίτερα οι γιατροί του είχαν συστήσει να επιστρέψει σπίτι του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Στη Μέση Ανατολή ο Μπλίνκεν – Πρώτος σταθμός η Σαουδική Αραβία

Απαξιωτικός ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί»

Αλλάζει ο αρμόδιος υφυπουργός του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα ελληνοτουρκικά – Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι;

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr