ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αφγανιστάν, Ισλαμιστές, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ταλιμπάν, Τζιχαντιστές, Τουρκία,


















































Ο Ίσραελ Κατζ εξευτέλισε τον «τζάμπα μάγκα» Ερντογάν - «Χάρτινος σουλτάνος» και άλλα... κοσμητικά
Οι ψεύτες του τουρκικού ΥΠΕΞ υποστηρίζουν ότι το 1821 οι Έλληνες επαναστάτες έσφαξαν «Τούρκους» στην Τριπολιτσά - Ποια είναι η
ΟΗΕ - Πεζεσκιάν σε Τραμπ: Το Ιράν δεν θα παραδοθεί στον πόλεμο με τις ΗΠΑ
Εξοντώθηκε οπλαρχηγός της Χαμάς που κρατούσε εφτά ομήρους στην Πόλη της Γάζας
Νίκαια: Τέλος η ομηρία με 44χρονη γυναίκα - Η ΕΚΑΜ συνέλαβε τον άνδρα που την κρατούσε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Οι ενέργειες και όχι τα λόγια των Ταλιμπάν θα καθορίσουν τη μελλοντική διαδικασία στο Αφγανιστάν, δήλωσε την Τετάρτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Μιλώντας σε μια τελετή ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι η τουρκική κυβέρνηση προσεγγίζει προς το παρόν με επιφυλακτική αισιοδοξία τα μηνύματα των ηγετών των Ταλιμπάν.
Υπογραμμίζοντας τη σημασία της επίτευξης σταθερότητας στο Αφγανιστάν, ο Ερντογάν είπε ότι η Άγκυρα συνεχίζει να βρίσκεται σε «στενό διάλογο» με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη της χώρας για αυτόν τον σκοπό.
Τόνισε επίσης τη σημασία του σχηματισμού μιας κυβέρνησης χωρίς αποκλεισμούς στο Αφγανιστάν, υπογραμμίζοντας ότι η προτεραιότητα στη χώρα που έχει πληγεί από τον πόλεμο πρέπει να είναι η κάλυψη του κενού εξουσίας για τη διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας και η ομαλοποίηση.
«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να βοηθήσει το Αφγανιστάν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και να δείξει αλληλεγγύη, ανεξάρτητα από το ποιος κυβερνά τη χώρα», σημείωσε ο Τούρκος ηγέτης, συμπληρώνοντας πως τουρκικά στρατεύματα και διπλωμάτες καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να διασφαλίσουν την τάξη στο αεροδρόμιο και να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις εκκένωσης.
Λίγο νωρίτερα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε την αποχώρηση από το Αφγανιστάν.























































