Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Goldman Sachs: Πώς θα εξελιχθεί ο κορωνοϊός το 2022

Goldman Sachs: Πώς θα εξελιχθεί ο κορωνοϊός το 2022
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Goldman Sachs, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Με τα κρούσματα να αυξάνονται στην Ευρώπη και σε περιφέρειες της Κίνας, η Goldman Sachs αξιολογεί τις προοπτικές του 2022 για τους εμβολιασμούς, την εξέλιξη του κορωνοϊού και την οικονομία.

Το βασικό μέσο μέτρησης της ανοσίας του παγκόσμιου πληθυσμού που χρησιμοποιεί η αμερικανική τράπεζα είναι το παγκόσμιο ποσοστό προστασίας έναντι μόλυνσης και νοσηλείας, σταθμισμένο ως προς το ΑΕΠ.

Η Goldman υπολογίζει το ποσοστό αυτό, πολλαπλασιάζοντας το ποσοστό του πληθυσμού που έχει ανοσία είτε μέσω εμβολιασμού είτε μέσω μόλυνσης με την ισχύ της προστασίας για κάθε περίπτωση.

Οι αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας εκτιμούν ότι από σήμερα έως το τέλος του 2022, το ποσοστό προστασίας από μόλυνση θα αυξηθεί παγκοσμίως από το 55% στο 70%, ενώ το ποσοστό προστασίας από νοσηλεία θα αυξηθεί από το 70% στο 85%.

Ειδικότερα, στην Ευρώπη προβλέπεται να φτάσει το ποσοστό προστασίας από μόλυνση στο 72% όταν σήμερα βρίσκεται κάτω από 60%, ενώ το ποσοστό προστασίας από νοσηλεία θα αυξηθεί κοντά στο 90%, από περίπου 75% σήμερα.

Η ενίσχυση των ποσοστών προστασίας αναμένεται να πείσουν πολλές χώρες να αποσύρουν τα όποια περιοριστικά μέτρα παραμένουν σε ισχύ, σημειώνει η Goldman.

Οι περισσότερες χώρες της περιφέρειας Ασίας – Ειρηνικού, εκτός της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ, αναμένεται να μεταβούν από το περιβάλλον «μηδενικού κορωνοϊού» σε μία κατάσταση «ζώντας με τον ιό» και να αποσύρουν τις ταξιδιωτικές καραντίνες έως τις αρχές του 2022.

Η αύξηση του ποσοστού προστασίας και η μείωση των περιοριστικών μέτρων θα περιορίσουν την απειλή κλεισίματος λιμανιών και εργοστασίων, βελτιώνοντας την κατάσταση στις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Ωστόσο, η συνέχιση της αυστηρής προσέγγισης της Κίνας, η οποία ευθύνεται για το 30% της παγκόσμιας παραγωγικής ικανότητας, εγκυμονεί κάποιο κίνδυνο νέων προβλημάτων.

Όμως μέχρι στιγμής και παρά την απόσυρση πολλών περιοριστικών μέτρων, οι καταναλωτές δεν έχουν επιστρέψει μαζικά σε υπηρεσίες όπως τα μέσα μεταφοράς και οι χώροι ψυχαγωγίας.

Η πρόοδος σε αυτούς τους τομείς αναμένεται να είναι αργή καθώς η αδυναμία επικεντρώνεται σε άτομα των οποίων η αποστροφή κινδύνου δύσκολα θα αλλάξει.

Συνεπώς, το πιο ραγδαίο μέρος της ανάκαμψης στην κατανάλωση υπηρεσιών είναι πιθανότατα πίσω μας.

Συμπερασματικά, οι παρατηρήσεις αυτές συνιστούν ότι μέσα στο 2022 οι καταναλωτές θα επιστρέψουν στον κλάδο των υπηρεσιών και τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία στις εφοδιαστικές αλυσίδες θα περιοριστούν.

Η Goldman Sachs καταλήγει σημειώνοντας ότι σύμφωνα με τους ειδικούς οι μεταλλάξεις του ιού θα εξασθενήσουν το 2022, αν και δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εμφάνισης ενός πιο μεταδοτικού στελέχους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Στη Λάρισα οι νεκροί του κορωνοϊού δεν έχουν «λιώσει» – Στο Νέο Κοιμητήριο σταμάτησαν οι εκταφές

Εμβόλια Covid: Έχουν τελικά σπάνιες αλλά σοβαρές παρενέργειες σύμφωνα με παγκόσμια μελέτη

ΕΟΔΥ: 65 θάνατοι από covid – 51 διασωληνωμένοι – Αύξηση της θετικότητας της γρίπης και 5 νέοι θάνατοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr